Logo denoordwijker.nl
Tom Duindam aan de bal. | Foto: Johanna Oskam
Tom Duindam aan de bal. | Foto: Johanna Oskam (Foto: Johanna Oskam)
Sport

SJC doet goede zaken bij Alphense Boys en wint: 0-3

Het waren natte omstandigheden maar het kunstgrasveld van Alphense Boys was goed bespeelbaar. Voor SJC was het deze middag van belang om de 3 punten mee naar Noordwijk te nemen. Om het zelfvertrouwen op te krikken en niet definitief als degradatiekandidaat de competitie te vervolgen.

Trainer IJzendoorn had de opstelling iets aangepast. In het Noordwijkse doel stond wel opnieuw jeugdtalent Lex Hoogervorst. Maar in de basis deze keer Mark Turken Sven Wisselink. Die beiden een belangrijke taak moesten vervullen op het middenveld om daar de Alphense opbouw vroegtijdig te verstoren. SJC moest uit een ander vaatje gaan tappen. Dat had, volgens aanvoerder Timo Ruigrok, een diepgaand gesprek deze week opgeleverd. 

SJC begon dan ook zichtbaar behoedzaam aan de wedstrijd en Alphense Boys kreeg wel het bal bezit maar nauwelijks ruimte om het 16metergebied in te komen. SJC wachtte daarbij geduldig op mogelijkheden om de aanval te kiezen. Na bijna 10 minuten deed zich een mogelijkheid voor die slechts door een overtreding kon worden gestopt. De terecht toegekende en door Jordy Groot genomen strafschop werd echter door de keeper gekeerd.

Betrouwbare sluitpost

Toch kwam SJC kort daarna op de 0-1 toen Tom Duindam het net wist te vinden. De ijverige Timo Ruigrok onderbrak de opbouw van Alphense Boys en bediende vervolgens Duindam op maat. SJC zou zelfs via Wesley Haasnoot een grotere voorsprong hebben kunnen nemen maar tot teleurstelling van iedereen die zwartwit een warm hart toedraagt, verdween de bal naast het doel. 

Toch bleef de ploeg strijdbaar en met veel inzet werd het Alphense Boys onmogelijk gemaakt om snel richting Lex Hoogervorst op te rukken. Bij de spaarzame mogelijkheden toonde de keeper zich een betrouwbare sluitpost daarbij zijn verdedigers voor hem luidruchtig coachend. In de slotfase van de eerste helft kreeg SJC nog wel een paar mogelijkheden maar de rust brak aan met de 0-1 stand.

Loeren op de counter

Na rust een zelfde spelbeeld met Alhpense Boys meer in balbezit maar een op de counter loerend SJC. Dat leverde na bijna een uur spelen een corner voor SJC die echter een prooi werd voor de keeper. Maar even later was het wel raak. Martijn van Trigt pikte de bal op bij slecht uitverdedigen en met een fraaie lob verdween de bal in het net: 0-2. 

De wedstrijd leek gespeeld vooral omdat SJC verdedigend steeds goed stond. En bij die ene grote mogelijkheid kon keeper Lex Hoogervorst opnieuw een tegentreffer voorkomen. Zijn uittrap bereikte Jordy Groot die vanaf links een fraaie voorzet afleverde waarbij Tom Duindam net naast het doel schoot. 

De tijd tikte weg in het voordeel van SJC en plots viel ook de 0-3. Vanuit een scrimmage, met een bal eerst op de paal en daarna een Alphens been, liep Timo Ruigrok de bal het doel in en bepaalde hiermee de eindstand.

De stemming in de kleedkamer was na afloop natuurlijk opperbest. De zo gewenste winst was behaald en op een manier die een basis kan zijn voor een goed vervolg. Dat moet echter zondag worden waargemaakt in de thuiswedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde VOC.

Meer berichten