Ruben Marbus in luchtduel met Joeri Potjes van GVVV. Foto: OrangePictures/Wim Wobbes

Noordwijk wint van GVVV: 2-1

Algemeen Sport

Vooral in de beginfase liet Noordwijk zien dat het deze middag uit was op revanche voor het verlies tegen Quick Boys. Tegen GVVV was het eerst Roshanali die die bedoelingen direct al gestalte kon geven maar hij kwam in vrije positie niet verder dan over de goal schieten.

Hoe je dat moet doen liet nog geen minuut later Sem van Oosten zien. Het talent uit eigen jeugdopleiding kreeg een bal op links van Emiel Went op de rand van de 16. Even bedacht hij zich en joeg vervolgens de bal vlak langs de paal achter doelman Johan Jansen de touwen in: 1-0.

Gelijkwaardig

Noordwijk viel na een periode van overmacht wat terug. En GVVV werd na een kwartier langzaam een gelijkwaardige ploeg. Met over en weer slechts wat speldenprikjes was er voor de neutrale toeschouwer weinig te beleven. Kort nadat Roshanali opnieuw van scoren werd afgehouden viel het doelpunt aan de andere kant. Het was GVVV-er Haouat die handig buitenspel wist te omzeilen en keeper Lars Jansen het nakijken gaf: 1-1.

Na bijna een half uur spelen was het opnieuw Sem van Oosten die wederom op aangeven van Emiel Wendt de GVVV-verdediging inclusief de keeper te kijk zette: 2-1. De ploeg van Zethof leek het voorlopig genoeg te vinden en zette GVVV nauwelijks onder druk. De roodwitten moesten nog voor rust een Van den Boogaard als wisselspeler inzetten omdat Slijngard geblesseerd was geraakt.

Talent

Na de rust was er ook geen reden tot opwinding. Op de door regen geteisterde Duinwetering was er nauwelijks sprake van een voetbalsfeer. De 22 artiesten voerden ook al geen sportief schouwspel op. Zethof bracht opnieuw een talent uit eigen opleiding toen Stef van der Zalm werd gewisseld en Ruben Marbus zijn debuut maakte. Noordwijk bleef echter terughoudend en gaf GVVV de gelegenheid om een periode zich als de beter voetballende ploeg te presenteren.

Toch deden zich voor Wendt en Roshanali nog mogelijkheden voor. Een vrije trap na een overtreding op Bosma op de rand van de 16 werd door de keeper gepareerd.

Een publiekswissel voor Van Oosten gaf De Kruijs de kans om in de laatste 10 minuten zijn kunsten te vertonen. In die slotfase kwam Noordwijk toch nog onder druk te staan. GVVV creëerde mogelijkheden en verdiende meer, maar toen na 90 minuten voetbal werd afgefloten stond er toch 2-1 op het scorebord.

Volgende week is het in vorm gekomen Scheveningen op Houtrust de tegenstander. Zij speelden 2-2 tegen het sterker geachte TEC. Het zal dus geen eenvoudige opgave zijn om de 3 punten mee naar Noordwijk te nemen.