Logo denoordwijker.nl
Foto: Ina Verblaauw

Kinder-Cultuurmaand geopend

Volop feest bij de leerlingen en leerkrachten van De Witte School. De school bestaat 90 jaar en de opening van de kinder-cultuurmaand vond hier vrijdag 1 oktober plaats.

Door Ina Verblaauw

Al heel vroeg was het gezellig op het plein. Harmoniekapel Crescendo speelde vrolijke muziek en alle leerkrachten hadden een uniform of kleding aan van een bepaalde beroepsgroep. Er liep o.a. een astronaut, een stewardess, een politieagent, een serveerster en een imker op het schoolplein. Dat sloot mooi aan bij het thema van de Kinderboekenweek, die komende week van start gaat met als thema: “worden wat je wilt”.

Tia Vogelaar, directeur van de school heette iedereen van harte welkom. Wethouder Roberto ter Hark hield een korte toespraak, waarbij hij aanstipte dat het vooral leuk is om een museum te bezoeken. Samen met de schooldirecteur en Quirine Kamphuisen van Noordwijk Marketing ontvouwde hij de cultuur plattegrond “Op reis door Noordwijk”.

Alle basisschoolleerlingen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk ontvangen de kaart “op reis door Noordwijk”. Daarop staan alle musea en andere culturele bezienswaardigheden. Bij elk bezoek ontvangen de kinderen een sticker. Bij vier stickers kan bij de VVV’s van Noordwijk en Noordwijkerhout een verrassing worden opgehaald. De actie loopt t/m 31 oktober.

Meer berichten