Logo denoordwijker.nl
<p>Job van Tol</p>

Job van Tol

(Foto: PR)
Cultuur

Kinderboekenweek in Noordwijk

Het is feest in de boekhandel. Vanaf woensdag 6 oktober begint de Kinderboekenweek, met als thema ‘Worden wat je wil’. In de Noordwijkse boekhandel Van der Meer is alles mogelijk, want daar ben je tijdens de Kinderboekenweek baas van de wereld.

De Kinderboekenweek wordt op feestelijke wijze ingeluid met de ‘Ontdek je talenten middag’ waar kinderen na school vanaf 14 uur leuke activiteiten kunnen doen zoals het oplossen van raadsels, een kunstwerk (na)maken, het bouwen van een Incatempel of ontsnappen uit een spookslot. Er zijn mooie prijsjes te winnen en heel veel kinderboeken te bekijken.

Zilveren Griffelwinnaar Pieter Koolwijk (die nog kans maakt op de Gouden Griffel met zijn boek Gozert) komt langs op zaterdagmiddag 9 oktober om 16 uur. Koolwijk weet als geen ander hoe je baas van de wereld wordt. Hij schreef namelijk het boek ‘Baas van de wereld’. Daarnaast weet hij dus ook nog eens hoe je een goed boek schrijft. Volg zijn spoedcursus en word Baas.

Als je vandaag de dag een basisschool klas in loopt, en de vraag stelt wat iedereen later wil worden hoor je vast en zeker een aantal keer het beroep van dierenarts of dierenverzorger voorbij komen. Job van Tol heeft deze droom kunnen verwezenlijken en is momenteel dierenverzorger in Artis. Op zondag 10 oktober om 15 uur brengt Van Tol een bezoek aan boekhandel Van der Meer om te praten over zijn bijzondere baan en over zijn boek ‘De oppasser’ vol verhalen over oppassers uit het verleden van de Amsterdamse dierentuin. Van Tol schreef zijn boek voor volwassenen, maar hij heeft een aanstekelijk verhaal voor jong en oud. 

De laatste vrijdagavond van de Kinderboekenweek mogen kinderen vast wel iets later opblijven en zijn ze welkom op het pyjamafeestje bij Van der Meer van 20 tot 21 uur. Speciaal voor rebelse kinderen (ca. 8 tot 12 jaar) wordt er door verschillende Noordwijkse rebelse dames voorgelezen uit ‘Bedtijd voor rebelse meisjes’, onder het genot van warme chocolademelk.

De Kinderboekenweek wordt afgesloten met een hele speciale gast. Het hele weekend staat namelijk in het teken van: Boer Boris. Altijd al Boer Boris willen zijn? Je eigen boerderij willen hebben en lekker de hele dag rondrijden op een rode tractor? Zaterdag 16 oktober kun je met hem, zijn koe, varken en trekker tussen de hooibalen op de foto tussen 14 en 18 uur, en op zondag is hij er tussen 13 en 16:30 uur. Zorg dat je hem niet mist!

Kijk voor het uitgebreide programma en reserveermogelijkheden op www.boekhandelvandermeer.nl Een van deze activiteiten bijwonen? Er wordt geadviseerd om een plekje te reserveren om er zeker van te zijn dat je erbij kunt zijn, dit kan via de website of aan de kassa in de boekhandel.

Dit jaar ontvang je net als ieder jaar een Kinderboekenweekgeschenk bij besteding van €12,50 aan kinderboeken. Bette Westera schreef het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek en Mark Janssen maakte het prentenboek van de Kinderboekenweek dat tijdens deze week voor €7,25 te koop zal zijn in de boekhandel.

Meer berichten