Logo denoordwijker.nl
<p>Deze week startte Reuring met zwemmen en bewegen in het water.</p>

Deze week startte Reuring met zwemmen en bewegen in het water.

(Foto: Ina Verblaauw)

Zwemmen met Reuring

Eén van de resultaten van het Sportakkoord en in samenwerking met Marente, zwembad BinnenZee en Reuring werd woensdag 22 september gestart met zwemmen en bewegen in water voor mensen met dementie en niet aangeboren hersenletsel.

Door Ina Verblaauw

Bij aankomst in het zwembad was er eerst tijd voor een kopje koffie en een gezellig praatje. Daarna ging het zwemmen van start. In zwemwater met een temperatuur tussen de 30 en 32 graden en een diepte van 1.20 meter was het goed toeven voor de acht deelnemers. 

De muziek werd al snel uitgezet. De nieuwe omgeving en muziek samen leidden tot te veel prikkels. Maar wat werd er genoten. Ook oefeningen stonden op het programma. Zoals het staan op één been. Wat normaal niet lukt, lukte in het water meestal wel. Na het zwemmen, douchen en aankleden stond er voor alle deelnemers een heerlijke kom soep klaar.

oor meer informatie kan men bellen met Reuring, tel. 06-50610145. Ook om iemand op te geven. Voorlopig is het elke woensdagochtend programma vanaf 10.00 uur: koffiedrinken met een praatje, zwemmen en bewegen en een soepje toe.

Meer berichten