Logo denoordwijker.nl
Foto: archief

Test- en vaccinatielocaties samen onder één dak

De GGD Hollands Midden gaat een aantal test- en vaccinatielocaties samenvoegen. Daar zijn twee redenen voor. De eerste reden is dat door het samenbrengen van de locaties onder één dak, er een versterking ontstaat. Iemand die negatief test maar nog niet gevaccineerd is, kan bijvoorbeeld gelijk doorlopen voor een vaccin als hij of zij dat wil. De tweede reden is dat de GGD door de samenvoeging slimmer en goedkoper kan werken. 

De test- en vaccinatielocaties zijn binnenkort onder één dak te vinden, maar ze zijn nog wel van elkaar gescheiden. Ze hebben een eigen ingang en ook de looproutes zijn al vanaf de parkeerplaats verschillend. Zo voorkomen we dat mensen met klachten die komen voor een test, in contact komen met mensen die komen voor een vaccin. Ook blijven de 1,5 meter afstand en het mondkapje verplicht op alle test- en vaccinatielocaties.

Leiden
De testlocatie aan de Verbeekstraat sluit haar deuren. Vanaf 7 oktober kun je voor een test naar het ECC aan de Haagse Schouwweg 10, waar al een vaccinatielocatie is.

Openingstijden
De openingstijden van alle locaties zijn te vinden op de website www.ggdhm.nl. Voor een vaccinatie kunt u binnenlopen zonder afspraak. Dit geldt voor zowel de eerste als de tweede prik. Komt u voor een test? Dan heeft u wel een afspraak nodig. Deze kunt u maken via www.coronatest.nl of 0800-1202.

Werk je in het onderwijs of de kinderopvang? Dan kom je in aanmerking voor een sneltest of een versnelde PCR-test uitslag. Voor een sneltest kun je zonder afspraak terecht in Gouda (tussen 07:15 en 8:00 uur) of in Leiden (tussen 7.30 uur en 8.30). Voor een PCR-test met een versnelde uitslag bel je met 085-0782878 voor een afspraak. Je hebt hiervoor een voorrangsverklaring nodig van je werkgever.

Meer berichten