Logo denoordwijker.nl
Foto: Ina Verblaauw

Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start

Na een jaar te hebben overgeslagen, gaat de actie Sjors Sportief & Creatief weer van start. De kinderen van alle basisscholen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk krijgen een gids met de mogelijkheden op sportief of creatief gebied. De verenigingen presenteren zich en bieden veelal gratis kennismakingslessen aan in de verschillende leeftijdscategorieën.

Door Ina Verblaauw

Mascotte Sjors kwam persoonlijk langs om de eerste gids te overhandigen aan wethouder Dennis Salman op het schoolplein van Basisschool Wakersduin, waar nu nog de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 gehuisvest zijn. De wethouder spoorde de kinderen aan om vooral thuis met de ouders te kijken welke mogelijkheden er op sportief en cultureel gebied worden aangeboden. De gids bevat ruim 50 mogelijkheden. En zeer gevarieerd. Veel bekende sporten, maar ook veel niet zo bekende. Wat te denken van leren vloggen, streetdance, graffiti of het leren uitpluizen van een uilenbal. Heel veel verschillende dans- en muziekvormen, judo en kickboksen. Voornaamste is dat de kinderen lol hebben in de activiteit waar ze zich voor hebben opgegeven.

Mies Alkemade uit groep 8 maakte de winnende tekening, die als omslag dient van de gids. Zij won met haar hele klas een middag zwemmen in zwembad BinnenZee. Tot slot deed de sportcoach nog het parachute spel met de kinderen. Allemaal een stuk van de parachute vast, bal in het midden en wapperen maar, zodat de bal hoog de lucht in ging. Toen er inmiddels zes ballen in het spel waren, bleek het een stuk minder eenvoudig om alle ballen de lucht in te krijgen. Maar een leuke afsluiting was het in ieder geval wel.

Meer berichten