Logo denoordwijker.nl
Bij Noordwijk was er een hoofdrol voor keeper Lars Jansen de een aantal bepalende reddingen verrichtte.
Bij Noordwijk was er een hoofdrol voor keeper Lars Jansen de een aantal bepalende reddingen verrichtte. (Foto: Wim Siemerink)
Sport

Nuttige overwinning voor Noordwijk

Na afloop sprak men bij de Treffers van een gestolen overwinning. Maar daar maalde geen Noordwijk-supporter om. De in de blessuretijd veroverde drie punten waren binnen en dat maakt dat Noordwijk op de ranglijst in het linker rijtje staat en onverwacht een plaats ver boven Quick Boys, Spakenburg en IJsselmeervolgels inneemt.

De uit Groesbeek afkomstige Treffers kennen een succesvolle historie in het zondagvoetbal en is inmiddels ook in de tweede divisie één van de toonaangevende ploegen. In deze competitie vooralsnog ongeslagen. In de openingsfase werd direct al duidelijk dat Noordwijk een moeilijke middag tegemoet zou gaan. 

De Groesbekers combineerden er lustig op los en bleken zeer balvaardig. Noordwijk werd gedwongen zich op eigen helft terug te trekken met af en toe een twijfelachtige poging om via Emiel Wendt een bres in de verdediging van de Treffers te slaan. Maar de grote kansen deden zich voor aan de andere kant. De continu aanvallende Groesbekers deelden de lakens uit. Daar bleek doelman Jansen de sta in de weg. Hij voorkwam persoonlijk tot drie keer toe een zeker lijkende treffer.

Na de rust even een periode waarin Noordwijk wat dominanter kon zijn. Al snel veroverden De Treffers weer het overwicht en Rietveld moest zich met gevaar voor eigen leven in de baan van een schot werpen om erger te voorkomen. De Treffers bleven onvermoeibaar komen. Lars Jansen groeide met zijn optreden uit tot de man van de wedstrijd. Een stijlvolle redding bij een perfect genomen vrije trap plus handelend optreden bij een serie corners. Niet onbelangrijk: bij het uitverdedigen nu een keer volkomen foutloos.

Met Lucas Coopman voor Stef van der Zalm kwam er even wat meer schwung in de aanvallen maar vervolgens moest de snelle spits het veld met een armblessure al na 10 minuten weer verlaten. Noordwijk streed voor wat het waard was en de puntendeling leek het maximaal haalbare. In de blessure tijd sloeg Rob Overvliet keihard toe. Een late corner werd door Thomas Reynaers hoog ingebracht en de lange verdediger deed het juiste. De bal vloog keihard in de touwen en de buit was alsnog binnen. De ontlading bij de Noordwijkers was groot en De Treffers dropen verongelijkt af.

Op naar Quick Boys

Komende zaterdag speelt Noordwijk de derby bij Quick Boys. De Katwijkers vallen tot nu toe tegen maar zullen er alles aan willen doen om eindelijk een goed resultaat neer te zetten. De derby is, ongeacht de stand op de ranglijst, altijd een wedstrijd op zich. Noordwijk kan na deze meevaller, vol vertrouwen richting Sportpark Nieuw Zuid vertrekken.

Meer berichten