Logo denoordwijker.nl
<p>De Parallel Boulevard is afgesloten voor een lange periode van werkzaamheden.</p>

De Parallel Boulevard is afgesloten voor een lange periode van werkzaamheden.

(Foto: Ina Verblaauw)

Werk Parallel Boulevard van start

startsein n Meestal is er een opening; ditmaal een sluiting. Met het sluiten van de hekken op De Grent door wethouder Theo Alkemade en Hoogheemraad Waldo Von Faber en het verzegelen van het bouwterrein door Casper van der Hout van Dura Vermeer werd het startsein gegeven voor de grote renovatie van de Parallelboulevard.

De renovatie gaat twee winterperiodes in beslag nemen. De eerste fase vanaf nu tot april 2022; de tweede fase van september 2022 tot april 2023. Voor deze aanpak is gekozen om in het zomerseizoen geen hinder te veroorzaken voor ondernemers en toeristen. Er is gekozen voor een robuuste aanpak van de grondwaterproblematiek, zodat wateroverlast in o.a. de Hoofdstraat verleden tijd gaat worden. “Als we toch de grond in moeten, dan maar meteen alles aanpakken”, aldus wethouder Alkemade. 

Het meeste werk vindt onder de grond plaats en wordt daarna onttrokken aan het zicht. Zoals het apart afvoeren van riool- en regenwater. Ook bovengronds zal de renovatie merkbaar zijn door een aantrekkelijker beeld qua fietspaden en groenere aankleding. Met de BouwApp blijven bewoners en ondernemers op de hoogte van de werkzaamheden.

Meer berichten