Logo denoordwijker.nl
<p>Victor van Denzen ontvangt uit handen van de burgemeester het allereerste beeldje &#39;De Verdiende Trots&#39;.&nbsp;</p>

Victor van Denzen ontvangt uit handen van de burgemeester het allereerste beeldje 'De Verdiende Trots'. 

(Foto: Ina Verblaauw)

Gemeentelijke onderscheiding voor Victor van Denzen

Een historische gebeurtenis op een historische plek. De uitreiking van de eerste nieuwe gemeentelijke onderscheiding sinds de fusie van plaats op het gemeentehuis van Noordwijkerhout. Met een smoesje werd Victor van Denzen naar binnen gelokt waar tot zijn verrassing familie en vrienden waren samengekomen. 

Door Ina Verblaauw

Burgemeester Wendy Verkley was vereerd om donderdag 8 september de heer Van Denzen in het zonnetje te zetten. Alvorens tot de uitreiking over te gaan, memoreerde de burgemeester de vele vrijwillige werkzaamheden die Van Denzen na zijn pensionering bij de Koninklijke Marine voor de gemeente Noordwijkerhout en haar inwoners heeft verricht. “U kent iedereen en iedereen kent u in Noordwijkerhout”, sprak ze hem met bewondering toe.

Victor van Denzen zette zich jarenlang in bij de organisatie van de scootmobielentocht, o.a. verkleed als politieagent, actief bij zeilvereniging De Boet en bij polsstokverspringvereniging Leeuwenhorst waarbij met een geluidswagen op Hemelvaartsdag iedereen door hem van de festiviteiten op de hoogte werden gebracht. Van 1973 zeer nauw betrokken bij carnavalsvereniging De Kaninefaaten als o.a. hoffotograaf, Prins en President. Vanaf 2014 tuinverzorging en duofietsen bij Topaz. Ook het taallokaal kon rekenen op Van Denzen bij de huiswerkbegeleiding.

“U heeft echte aandacht voor de mens. U heeft een sterke verbindingen gelegd in Noordwijkerhout. U bent een voorbeeld voor anderen”. 

Daarna overhandigde de burgemeester hem de sculptuur genaamd “De Verdiende Trots”, de bijbehorende oorkonde en versierselen.

Meer berichten