Aanvoerder Emiel Wendt was opnieuw belangrijk voor zijn ploeg na de snelle achterstand in Volendam. | Foto: Archief
Aanvoerder Emiel Wendt was opnieuw belangrijk voor zijn ploeg na de snelle achterstand in Volendam. | Foto: Archief

Noordwijk doet zichzelf tekort in Volendam

Algemeen Sport

In feite begon Noordwijk in de wedstrijdtegen Jong FC Volendam met een 2-0 achterstand. Want de eerste lag er al na 2 minuten in. Nummer 2 liet niet lang op zich wachten. Twee keer de trefzekere spits Blommestijn; twee keer geen strobreed in de weg gelegd.

Die snelle achterstand was natuurlijk een tegenvaller van jewelste. Maar er was wel de zekerheid dat er nog wel 85 minuten overbleven om alsnog orde op zaken te stellen. Langs de lijn leken de Noordwijk supporters nogal geschrokken. Vooraf, na de winst op IJsselmeervogels, was men nog optimistisch. ‘Kees heeft de boel weer op de rit en we zullen ook dit jaar weer volop mee gaan doen’ wist een echte Noordwijker te vertellen. Na die eerste 5 minuten klonken er toch weer andere geluiden en werd gevreesd voor een afgang.

Mogelijkheden

Maar die vrees bleek ongegrond want Noordwijk herpakte zich hierna snel. We zagen een schuiver van Stef van der Zalm die voorlangs ging, een schot van Wendt die werd gepareerd en een volley van Bosma die er zo maar in had kunnen vliegen. Kortom Noordwijk creëerde mogelijkheden en het wachten was op de aansluitingstreffer. Maar Jong FC Volendam weigerde mee te werken, zo kopte Rob Tol een inzet van Wendt net voor de doellijn weg. Maar na ruim 35 minuten spelen kwam de verlossende treffer er toch. Het was toch weer aanvoerder Emiel Wendt, die even draaide, even kapte en de bal laconiek in de verre hoek schoof: 2-1.

Strijdlustig

Noordwijk kwam na de pauze strijdlustig uit de kleedkamer en zocht meteen naar de gelijkmaker met mooie diepteballen en bijvoorbeeld een fraaie kans voor Stef van der Zalm die door de Volendamse keeper Van der Wilt, nog juist werd gepareerd. Jong FC Volendam kon, loerend op een counter, slechts af en toe wat terug doen. Stef van der Zalm was inmiddels vervangen door De Kruijs. Ook Van Oosten en Coopmans werden in de slotfase nog wat speelminuten gegund. 

Kort daarvoor, na ruim een uur spelen, mocht Reynaers op een mooie plek nabij de 16 aanleggen voor een vrije trap die ook al een prooi werd voor Van der Wilt. En even later kon een duikende Rietveld zijn hoofd opnieuw niet tegen het kunstleer drukken. 

Tot grote tevredenheid van Noordwijk viel de gelijkmaker kort voor tijd toch nog. Uit een voorzet kon Rietveld nu wel inkoppen en via binnenkant paal viel de bal binnen: 2-2.

De opluchting bij spelers en staf van Noordwijk was zichtbaar groot. Ook bij Jong FC Volendam toonde men zich, gezien het grote aantal Noordwijkse mogelijkheden, uiteindelijk best tevreden. Zaterdag staat voor Noordwijk de thuiswedstrijd tegen De Treffers op het programma. Zij wonnen met minimaal verschil van rode lantaarndrager GVVV met 1-0. Winst is zeker niet onmogelijk maar De Treffers blijft voor dit Noordwijk een niet te onderschatten tegenstander.

Uit de krant