Tom Duindam. | Foto: Wim Siemerink
Tom Duindam. | Foto: Wim Siemerink Foto: Wim Siemerink

Tom Duindam kiest opnieuw voor SJC

Algemeen Sport

Hij leek bij FC Lisse een mooie toekomst in de derde divisie zaterdag tegemoet te gaan. Maar plots kwam het bericht dat Tom Duindam, want over hem gaat dit, de keuze had gemaakt om terug te keren naar SJC. Een zeer opmerkelijk besluit. Reden waarom hem opzochten en nieuwsgierige vragen stelden over het hoe en waarom.

Tom Duindam was een belangrijke speler voor de club waar hij ooit de eerste stappen op het voetbalveld zette. Na een periode bij Vv Noordwijk keerde hij terug aan de Lageweg om daar zij steentje bij te dragen in de jacht op sportief succes. Hij was ook belangrijk in het jaar dat SJC onder leiding van Sjaak Polak het kampioenschap van de hoofdklasse wist te behalen.

Avontuur

Met een jaartje in de derde divisie zaterdag ging SJC op avontuur en daarbij trok Tom Duindam de aandacht. Speciale in de wedstrijd van de zwartwitten aan de Lageweg tegen FC Lisse. 

‘De veelbesproken derby tussen SJC en FC Lisse is zaterdag geëindigd in een 2-1 overwinning voor de Noordwijkers. Tom Duindam was bij de opening van het nieuwe kunstgrasveld met zijn twee treffers de grote man voor de thuisclub’, schreef Henny van de Weerd in 433 magazine. En zo was het ook. Kennelijk was ook FC Lisse gecharmeerd van de voetbalkunsten van de geblokte aanvaller. Een overstap volgde en ook in het geel blauw bleek Tom Duindam zich snel te ontwikkelen als belangrijke en scorende spits. 

Andere leuke dingen

Maar geheel onverwacht liet hij tijdens het vorig seizoen al in een vroeg stadium aan FC Lisse weten dat hij terug zou keren naar de Lageweg. Waar hij natuurlijk welkom was en zoals verwacht opnieuw een plaats afdwong in de selectie van trainer Marcel IJzendoorn. Op onze vraag ‘waarom toch? ‘ antwoord Tom Duindam: ‘De combinatie van spelen bij FC Lisse met mijn werk als onderwijzer op een basisschool voelde minder prettig aan. Want ik vind ook veel andere dingen leuk om te doen. Dat deed mij uiteindelijk tot dit besluit komen. Wat lager voetballen maar nog wel op een aanvaardbaar niveau.‘ Duindam erkent dus wel dat het een stapje terug is maar zegt ook dat de trainingen met de huidige SJC-selectie intensief en van hoog niveau zijn.

Meester Tom

In het dagelijks leven is Tom Duindam werkzaam als onderwijzer. Op Klaverweide, de school welke een actieve burenrelatie onderhoud met SJC. ‘Meester Tom’, zoals hij op school wordt genoemd, komt dagelijks veel SJC-jeugdspelertjes tegen. Ook van die kant komen na zijn terugkeer veel leuke reacties. De trouwe supporters van SJC blijken ook blij met zijn keuze. Tom’s trouwste supporters zijn echter ongetwijfeld zijn ouders. Die hem graag tot steun zijn en geen wedstrijd lijken te missen. Tom Duindam nogmaals: ‘Het voelde echt als thuiskomen. De selectie is een leuk stel gasten en de supporters zijn trouw. Tegen Alcides was het vertoonde spel en het resultaat nog niet zo als we graag zouden willen. Mijn excuus is dat er zijn helaas ook nogal wat blessures zijn. Maar ik voorspel dat we ook dit jaar toch lekker mee zullen gaan draaien in de hoofdklasse.’

Uit de krant