Jaap van der Meulen nam afscheid na 45 jaar bij de gemeente. | Foto: IV
Jaap van der Meulen nam afscheid na 45 jaar bij de gemeente. | Foto: IV

Jaap stopt met straten maken

Algemeen

In 1976 trad de toen 21-jarige Jaap van der Meulen in dienst bij de gemeente Noordwijk als stratenmaker. Nu, 45 jaar later, gaat ‘De Beer’ zoals hij door zijn collega’s wordt genoemd met pensioen.

Door Ina Verblaauw

Jaap wilde er helemaal geen gedoe omheen. Zijn collega’s van de buitendienst dachten daar anders over en werd er een bescheiden feestje gevierd op de gemeentewerf aan de Herenweg in Katwijk.

Anekdotes werden opgehaald en er waren mooie woorden voor de bescheiden Jaap. Hij ontving een klok met foto’s van zijn collega’s, een straatnamenbord met als tekst: “Jaap van der Meulentunneltje” en een prachtig vest. 

Zijn bijnaam dankt Jaap aan zijn onverwoestbaarheid. In die 45 jaar kijkt Jaap met trots terug op zijn mooiste klus: het bestraten van de Voorstraat in 1989. En dat trotse gevoel heeft hij nog steeds als hij daar loopt. Nu hij met pensioen is, kan hij meer tijd besteden aan zijn twee prachtige kleinkinderen en op de scooter toeren door de omgeving. Ook zal hij nog vaak langskomen voor een bakkie.

Uit de krant