Voorlopig nog geen ontwikkeling in het tuinbouwgebied tussen Pickéstraat en Kerkhofpad. | Foto: Wim Siemerink
Voorlopig nog geen ontwikkeling in het tuinbouwgebied tussen Pickéstraat en Kerkhofpad. | Foto: Wim Siemerink Foto: Wim Siemerink

‘Angstvallige stilte’

Algemeen Politiek

Opnieuw werden er vanuit ongeduld schriftelijke vragen over de volkshuisvesting. Want ook bij het project Julianahofje blijkt er nauwelijks sprake van enige activiteiten. De steeds terugkerende heftige discussie over betaalbaar wonen en vooral de rol die de gemeente zou moeten vervullen blijkt nauwelijks van invloed op een gewenste snelle realisatie van reeds vergunde voorgenomen bouwplannen. 

In het verleden waren het de omwonenden die vooral aandacht vroegen voor de verkeersafwikkeling in het gebied. Gevreesd werd dat het tot onaangename en zeer risicovolle situaties zou leiden. Er werd gepleit voor een extra ontsluiting van het gebied in de richting van de Pickéstraat.

Deze maand stelde Bas Knapp (VVD) vragen aan het college. Hij maakte melding van ‘angstvallige stilte’. Daardoor blijven zowel omwonenden als woningzoekenden verstoken van informatie. 

Inmiddels hebben de Van Rhijn Bouw en STEK al in januari van dit jaar besloten de ontwikkeling stil te leggen omdat de financiële haalbaarheid om diverse redenen onder druk kwam te staan. De extra wensen van protesterende omwonenden konden niet binnen de budgetten worden gerealiseerd. Hierna gaf STEK te kennen de ontwikkeling voor eigen rekening te willen voortzetten. De woningcorporatie wilde in samenwerking met de gemeente komen tot 100% sociale woningbouw. En ter plekke dan mogelijk 18 sociale woningen realiseren.

Maar verder blijft het stil en het college antwoordt op de vragen van Bas Knapp dat pas wanneer nieuwe ontwikkelingen zich aandienen er meer informatie kan worden verstrekt aan belanghebbenden. Een noodzakelijk geacht onderzoek naar de waterhuishouding in het gebied is nooit uitgevoerd omdat Van Rhijn Bouw zich heeft teruggetrokken. Van de kant van de stichting Huurdersbelangen wordt er ook geen nieuws gemeld. Al met al blijkt de gemeente verder feitelijk geen partij te zijn in de voorgenomen ontwikkeling ter plaatse. Pas als er gemeentegrond nodig is voor verdere ontwikkeling is er mogelijk wel een rol. 

Voor omwonenden en woningzoekenden blijft de onzekerheid.

Uit de krant