Net als hier tegen HFC moest Emiel Wendt tegen TEC  aanvallend de ban proberen te breken.
Net als hier tegen HFC moest Emiel Wendt tegen TEC aanvallend de ban proberen te breken. Foto: Wim Siemerink

Vv Noordwijk maakt valse start

Algemeen Sport

Voetballend is Noordwijk zeker nog geen geoliede machine. We moeten na de eerste twee wedstrijden concluderen dat er nauwelijks sprake is van herkenbare vaste aanvallende patronen. En daarnaast hapert het ook verdedigend nog wat teveel.

Net als in de eerste thuiswedstrijd tegen de Koninklijke HFC kwam Noordwijk in de Betuwe tegen het stugge TEC aanvankelijk niet tot vloeiend lopend aanvalsspel.

Trainer-coach Kees Zethof bracht in Tiel tegen TEC een 4-mans middenveld met Stef van der Zalm , Sander Bosma, Raies Roshanali en spelverdeler Thomas Reynaers. Maar het bleef toch zoeken naar de juiste patronen. En net als tegen Kon. HFC stond er al na 10 minuten een achterstand op het scorebord. Opnieuw was een knullig ogend misverstand tussen keeper Jansen en verdediger Overvliet de aanleiding waardoor TEC de 1-0 kon laten aantekenen.

Geschrokken

Een tegenvaller van jewelste en Noordwijk moest geschrokken opzoek naar de gelijkmaker.  Met inmiddels iets verzorgder voetbal poogde Noordwijk initiatief te nemen maar toch golfde het spel heen en weer. De meegereisde supporters mochten na ruim 25 minuten toch hartstochtelijk juichen toen Noordwijk vanuit een scrimmage met behulp van verdediger Junior Ebobo de gelijkmaker mocht noteren: 1-1.

Direct daarna al moest aan de andere kant keeper Jansen handelend optreden. Met kort daarop opnieuw verdedigend geklungel waarbij gelukkig nog wel een tegendoelpunt werd voorkomen. Hierna was Noordwijk een korte periode de wat beter voetballende ploeg. Daarbij was het Roshanali die met enkele gevaarlijk ogende afstandsschoten probeerde een voorsprong te forceren. Maar ook dit bracht niet het gewenste resultaat. Een matige vrije trap van Reynaers op de rand van de 16 werd een makkelijke prooi voor de doelman van TEC.

Geen grote kansen

Na rust moest Noordwijk dus gaan toeslaan, maar net als in de eerste helft was er binnen 10 minuten opnieuw een achterstand. Een goed uitgevoerde tegenaanval en een fraaie combinatie bracht TEC-aanvaller Dilivio Hoffman in balbezit op de hoek van de 16. Met 4 verdedigers om hem heen mocht hij vrij aanleggen en drukte hij genadeloos af: 2-1.

Noordwijk bleef wanhopig proberen een bres te slaan in de TEC-verdediging. Maar grote kansen kwamen er daarbij niet. Noordwijk bleek simpelweg onmachtig om de wedstrijd alsnog naar de hand te zetten. En de Betuwenaren koesterde de voorsprong waardoor de wedstrijd ook zijn glans verloor.

In de slotfase wisselde Zethof en bracht Coopmans, Hulsebosch en Van Oosten. Maar dat bracht nauwelijks het slotoffensief wat nodig was om een gelijkspel af te dwingen. En in een tegenaanval sloeg TEC in de absolute slotfase nog een keer, nu met een subliem uitgevoerde lob over de kansloze keeper Jansen, genadeloos toe: 3-1.

Komende zaterdag speelt Noordwijk thuis tegen IJsselmeervogels. De Spakenburgers verloren onverdiend van Quick Boys en zullen uit zijn op revanche. Het is voor Noordwijk natuurlijk van groot belang dat er punten worden gepakt om niet direct achter de feiten aan te blijven lopen en definitief in de kelder van de Tweede Divisie te belanden.