Inmiddels zijn de bomen gerooid en de hekken verwijderd maar er vinden geen bouwactiviteiten plaats. | Foto: WS
Inmiddels zijn de bomen gerooid en de hekken verwijderd maar er vinden geen bouwactiviteiten plaats. | Foto: WS Foto: Wim Siemerink

Geen beweging op Sedos-terrein

Algemeen Politiek

Op het braakliggende terrein aan de Van de Mortelstraat zijn nog steeds geen bouwactiviteiten waar te nemen. Ondanks dat er al eerder een definitieve bouwvergunning voor werd afgegeven. Wel werden er een half jaar geleden de hekjes verwijderd. Bovendien werd een aantal karakteristieke bomen gerooid. Daardoor leek het dat er snelheid werd gemaakt en er op korte termijn bouwactiviteiten op stapel stonden. Maar van enige activiteit blijkt nog steeds geen sprake.

Lijst Salman Noordwijk publiceert deze week dat ook de partij zich verbaast dat er op die locatie nog steeds geen activiteiten zijn waar te nemen. Frans van Kouwen en Kim Smeltink vonden dit reden om namens LSN schriftelijke vragen te stellen aan het college. Zij herinneren aan antwoorden op schriftelijke vragen van het CDA van 13 juni 2019. Daarop werd geantwoord dat geduld moest worden betracht. Bouwen voor de kwetsbare doelgroep zou extra constructieve en brandveiligheidsaspecten vereisen waardoor meer tijd nodig zou zijn. Maar de vragenstellers tonen zich nu, na 26 maanden afwachten, nogal ongeduldig.

Feit is dat er al eerder vraagtekens werden geplaatst bij de verkoop van de betreffende grond aan ontwikkelaar Sedos. Er rezen bijvoorbeeld vragen rondom de economische en de juridische levering van de bouwgrond. Vanwege het sociaal-maatschappelijke doel van de ontwikkeling werd Sedos de grond aangeboden tegen een speciale grondprijs. Bovendien was er verwondering over een speciale constructie rondom BTW-aftrek.

Er was daarbij bovendien veel politieke discussie voor welke periode er sprake was van de sociale bestemming. Discussie was er ook over het voornemen van Sedos om het bouwplan aan een privépersoon, de directeur van de onderneming, door te verkopen. Het was allemaal nogal schimmig maar de gemeenteraad gaf toen uiteindelijk akkoord. 

Vragenstellers Smeltink en Van Kouwen van Lijst Salman Noordwijk willen nu weten of er aan de voorwaarde, zoals vermeld in de koopovereenkomst dat na de levering van de grond er binnen een jaar door de firma Sedos een omgevingsvergunning zou worden aangevraagd, is voldaan. En hoe het nu precies zit en met welke partijen en op welke termijn de realisatie, de verkoop, de verhuur en het beheer gaat woorden uitgevoerd.

Uit de krant