Logo denoordwijker.nl
Foto: PR

“Ouwe Bollenboer” ziet het levenslicht

Na lang wachten als gevolg van de coronacrisis werd zaterdagmiddag dan toch het boek “Ouwe Bollenboer” gepresenteerd in het Sea You Hotel in Noordwijk. In gezelschap van een klein aantal genodigden werd het eerste exemplaar overhandigd aan Tinus de Ridder, de zwager en beste vriend van de schrijver Arnold Geerlings.

In “Ouwe Bollenboer” beschrijft Arnold Geerlings zijn leven vanaf zijn eerste jaren tot zijn pensioen. Van Tuinbouwschool tot Horecacursussen tot eigen bedrijf “Hotel De Ossewa”.

Bollenvak

‘Een horecaleven is beslist geen saai leven’, vertelt Arnold Geerlings, voorheen bollenboer en eigenaar van de Ossewa. ‘Maar om te zeggen dat het een makkelijk leven is, nee! Toch is het omgaan met mensen en dienstverlenend zijn voor veel jonge mensen een uitdaging. Vaak weten leerlingen op het voortgezet onderwijs al zo’n beetje welke kant ze op willen, In de jaren dat ik een schoolgaande leerling was werd de keuze niet altijd zelf gemaakt. Familieomstandigheden maakten vaak dat extra inkomsten broodnodig waren en daarom werd de keuze voor je gemaakt. Werken dus! Zo kwam het dat mijn werkzame leven begon in het “bollenvak”.

Ossewa

‘Ondanks dat dit mooie jaren werden, bleef er het verlangen naar meer. Dat “meer” werd uiteindelijk een eigen horecabedrijf “Hotel De Ossewa”, wat ik zo’n kleine 30 jaar samen met mijn vrouw Gerda heb mogen runnen. Dankbaar ben ik dat ons levenswerk nu door zoon en schoondochter is voortgezet.’

In “Ouwe Bollenboer” beschrijft Arnold Geerlings zijn leven vanaf zijn eerste jaren tot zijn pensioen. Van Tuinbouwschool tot horeca-cursussen tot eigen bedrijf. Na een drukke bruiloft in “De Ossewa” kwam mijn dochter Annette in de keuken, gaf mij een high five en zei met een glimlach van oor tot oor: “Ik ben trots op je, ouwe bollenboer!” 

Het boek ligt vanaf nu te koop in: Noordwijk: Boekhandel van der Meer, Print Boulevard Hoofdstraat 34 en Sea You Hotel Noordwijk Duinweg 7. Noordwijkerhout: Vink Multimedia Havenstraat, en NOVATO Zeestraat.

Meer berichten