Bewoners vrezen waardedaling van hun villa’s na de aanleg van een speeleiland in het middengebied.
Bewoners vrezen waardedaling van hun villa’s na de aanleg van een speeleiland in het middengebied. Foto: Wim Siemerink

Wijkbewoners tegen aanleg speeleiland middengebied

Algemeen

Terwijl de gemeenteraad inmiddels akkoord is met de aanleg van een vier hectare groot landschapspark aan de voet van de duinen in het middengebied blijken de omwonenden zich nog niet te hebben neergelegd bij dit besluit.

Met name het al lange tijd gewenste speeleiland is nu ter discussie. Omwonenden vrezen dat de spelende kinderen en mogelijke hangjongeren voor overlast gaan zorgen. 

Al voordat de plannen voor de woonwijk Duineveld op de tekentafel kwamen was dit speeleiland voor de Noordwijkse jeugd een van de grote wensen van de lokale politiek. Bij herhaling werd door raadsleden aangedrongen om daartoe definitieve plannen te ontwikkelen. Dit voorjaar kwam wethouder Theo Alkemade met uitgewerkte plannen.

Maar nu komt er toch protest van uit de wijk Duineveld waarbij ze ook de bewoners van Breloftpark aan hun zijde weten. Met name de 10 meter hoge klimtoestellen, toekomstige parkeer- en andere voorzieningen blijken de protesterende bewoners een doorn in het oog. Het woongenot zou worden aangetast en de waarde van de huizen zou negatief worden beïnvloed. 

De definitieve wijziging van het bestemmingsplan moeten na de ter visielegging nog door de gemeenteraad worden vastgesteld. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant