De wielrenners overhandigden een mooie cheque aan Cora Rovers en Esther van der Meel van Marente.
De wielrenners overhandigden een mooie cheque aan Cora Rovers en Esther van der Meel van Marente. Foto: Ina Verblaauw

Zadelpijn voor dementie

Algemeen

Een jaar later dan de bedoeling was door de Coronabeperkingen, fietste een groep vrienden de elfstedentocht. Gesponsord door velen vertrokken Ben Zonneveld, Corné den Elzen, Marcel Mooijekind en Peter en Hans Turenhout op 16 april naar Friesland om in drie dagen de 295 kilometer af te leggen. Doel om geld in te zamelen om de afdeling dementie van WZC Jeroen voor bewoners en personeel gezelliger te maken.

Door Ina Verblaauw

Vooraf was goed geoefend door de mannen die elkaar kennen van Carnavalsvereniging De Noortukkers. Elke zondagochtend waren de vrienden op de fiets te vinden om hun kilometers te maken. Ondanks dat de tocht pittig was, hebben ze heel veel lol beleefd onderweg. Alle belevenissen waren op facebook te volgen en resulteerde erin dat het sponsorbedrag ook tijdens de elfstedentocht bleef groeien. Onder het motto “Zadelpijn voor Dementie” fietsten de mannen het prachtige bedrag van € 13.500,00 bij elkaar.

Zondag 18 juli overhandigden de fietsers deze cheque aan Cora Rovers en Esther van der Meel van Marente op thuisbasis Café De Wels. De dames hadden bloemen voor de helden en een fotocollage van hoe de afdeling is veranderd. 

Alle deuren van de kamers zijn totaal beplakt met afbeeldingen van allerlei voordeuren. Grijze wanden zijn zodanig beplakt dat het de illusie wekt dat door een venster naar buiten de tuin in kan worden gekeken. Algemene deuren werden beplakt als boekenkasten met heel erg herkenbare spullen, die door bewoners worden gezien. Populair is het “raam” waarachter een meisje in een oude ouderwetse snoepwinkel staat.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant