Sjaak van den Berg opende de nieuwbouw op het strand.
Sjaak van den Berg opende de nieuwbouw op het strand. Foto: Ina Verblaauw

Nieuwbouw NZV en NRB geopend

Algemeen

Onder toeziend oog van Cees Rodenburg (voorzitter Zeilvereniging) en Harry Admiraal (voorzitter NRB) opende Wethouder Sjaak van den Berg vrijdag 16 juli de nieuwbouw waarin beide verenigingen permanent gevestigd worden.

Door Ina Verblaauw

“Het was een flinke klus en een toonbeeld van samenwerking tussen alle partijen”’, aldus van den Berg. “De NRB was te krap gehuisvest aan de Bosweg en de NZV kampte met een te oud gebouw. Vanaf 2014 werd er gesproken over deze nieuwbouw, waarvoor in 2018 een samenwerkingsovereenkomst werd getekend. Met recht een aanwinst voor het Noordwijkse strand. De afbouw binnen wordt door de verenigingen zelf gedaan. Grote dank aan de vrijwilligers, die er zoveel tijd in hebben gestoken en er nog mee bezig zullen zijn”.

Beide voorzitters laten vol trots ieder hun gedeelte van het gebouw zien. Het interieur van de NZV is grotendeels klaar en ademt een warme sfeer uit. Een lounge hoek, wedstrijdruimte, kinder-/opleidingsruimte en een trap naar boven, die ook als tribune kan dienstdoen. Beneden de ruime opslagruimte voor materieel van de leden.

Bij de NRB moet nog wel het een en ander aan het interieur worden gedaan. De voertuigen en boten staan opgesteld in de garage en is er een ruimte waar de waterdichte pakken worden gereinigd/gedroogd. De strandpolitie krijgt een eigen plek in de ruimte van de commandopost boven. Ook daar is een grote verenigingsruimte en kan er beneden worden omgekleed en bijgepraat. Zaterdag werd de garage al in gebruik genomen voor de theorielessen van het muizwemmen, dat wederom een groot succes was.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant