Afbeelding
Foto: PR

Een regenton voor een duurzame tuin

Algemeen Kort nieuws

Tijdens de hevige regenbuien, kan het water soms maar lastig een weg de bodem in vinden. Minder stenen en meer groen is een manier om dit water weg te krijgen, maar een andere manier is om dit water op te vangen in een regenton. Tijdens de droge periodes in de zomer heb je zo je eigen voorraadje regen om de planten water te geven.

Een sproeibeurt van een kwartier kost vaak al zo’n 100 liter water. Drinkwater dat in de zomer hard nodig is voor andere dingen. Want ook de voorraad leidingwater heeft te lijden onder de droogte. Water uit een regenton is ook nog eens beter voor je tuin dan kraanwater. In regenwater zit namelijk geen kalk zoals in leidingwater. En kalk is niet goed voor je planten. Je ramen en auto wassen met water uit de regenton heeft trouwens ook een voordeel, want weinig kalk in het water betekent namelijk geen strepen op je ramen.

Dankzij een bijdrage van het Hoogheemraadschap Rijnland kun je via De Groene Uitdaging nu met hoge korting een regenton aanschaffen! Woon je in de gemeente Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk of Katwijk en wil jij ook een een steentje bijdragen door jouw tuin nog duurzamer te maken? Kijk dan snel op www.degroeneuitdaging.nl/regenton hoe je zo’n regenton met hoge korting kunt kopen. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant