Afbeelding
Foto: thv

Vloeken in de kerk

Algemeen Bollenpraat

Als problemen in de politiek te groot worden, moet er een commissie ingesteld worden. Anderszins, als ergens geen oplossing voor is, wordt er een speciale studie aan gewijd. Soms wordt voorgesteld om in het overhemdje, met de benen op tafel en dan vooral “out of the box” te denken.

Allereerst de boeren. Bij een melkprijs van 2 euro per liter, is het gemakkelijk om de veestapel te halveren. De boeren worden dan ook allemaal natuurwerkers. In de winkel gaat een liter melk dan al gauw 4 euro kosten, en een kilootje kaas wel 20 euro. Ook het vlees ontkomt niet aan een gigantische prijsstijging. Akkerbouwers krijgen geen mest meer, dus ook de aardappelen, uien, peen en graan groeien niet meer. Wel zijn ze op slag biologisch.

Voor de bollenjongens is ook wel wat leuks te bedenken. Plant overal langs de bollenwegen houten tulpen. Die verleppen niet; de Chinezen kunnen zo, als ze komen, hun eigen tulpen bewonderen. Rooi in ons eigen dorp, Noordwijkerhout, het muurtje maar weer op. De terrassen zijn nu al te klein. Bovendien koopt bijna iedereen toch via internet.

Geef PUUR een brilletje om goed naar de entree van ons dorp te kijken. Dan kunnen ze zien dat het op de rotonde van de Vlashoven een vuile bende is. Ook zullen ze zien dat de wilde bloemen bij Leeuwenhorst steevast keurig afgemaaid worden!

Ook op energiegebied een duit in het zakje: zet het hele duin vol met windmolens. Wind genoeg en de herten van de “waterleidingsboerderij” stoort het niet. Hun droevig lot is zo wie zo om afgeknald te worden. Geen boer in de wereld die zoiets bedenkt.

Natuurlijk is mijn verhaaltje onzin, beschouw het maar als vloeken in de Witte, de Linkse of de Groene Kerk.

Aad van Ruiten

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant