Kees Zethof begint aan zijn vijfde seizoen als trainer van Vv Noordwijk.
Kees Zethof begint aan zijn vijfde seizoen als trainer van Vv Noordwijk. Foto: Wim Siemerink

Vv Noordwijk beperkt het aantrekken van nieuwe spelers

Algemeen Sport

Vv Noordwijk is deze week aan de voorbereiding begonnen om op 21 augustus de eerste competitiewedstrijd te spelen in de tweede divisie. Deze op twee na hoogste voetbalcompetitie van Nederland wordt voor minimaal de komende drie seizoenen aangekondigd als Jack’s League. Want Jack’s Casino is de nieuwe naamgevende hoofdpartner van de tweede divisie.

Onder zomerse omstandigheden verwelkomde Kees Zethof en zijn staf de spelersgroep voor een eerste trainingsbijeenkomst op de Duinwetering. We spraken vooraf even met de 57-jarige Noordwijkse oefenmeester die inmiddels begint aan zijn vijfde seizoen als trainer-coach bij Vv Noordwijk.

Zethof liet weten dat er heel bewust is gekozen om de spelersgroep beperkt uit te breiden. Hij kreeg wel te maken met het vertrek van enkele bepalende spelers zoals Denzel James, Guy Smith en Youssef El Khachati. Daarnaast o.a. de voorlopige afwezigheid van Nick van Staveren na een ingrijpende operatie. 

Zethof denkt dit voor den deel op te kunnen vangen door het doorschuiven van eigen talent naast het aantrekken van Sam Willemse (Almere City) en Joost van den Boogaard (BVC Bloemendaal). ‘De groep mag nooit te groot zijn. Als je stevig en regelmatig moet trainen dan moet er ook de kans zijn om te mogen spelen. Dat maakt het voor iedereen uiteindelijk heel veel plezieriger’.

Noordwijk begint het oefenprogramma officieel op 20 juli tegen Jong PSV. Daarop volgend zijn er wedstrijden uit tegen de Kon. HFC en thuis tegen Jong Sparta. Op 10 augustus komt plaatsgenoot SJC naar de Duinwetering waarna het oefenprogramma op 14 augustus wordt afgesloten tegen Jong Volendam.

Het wordt na de twee niet afgespeelde competitie ronden in 2019 en 2020 hopelijk nu een voetbaljaar waarin er weer kan worden gestreden onder normale omstandigheden. Zethof: ‘Het wordt nu echt tijd voor een normaal competitieverloop. Met focussen op lekker voetballen, compleet met de steun van onze supporters.

Op 21 augustus is er dus de competitiestart tegen, jawel, opnieuw de Kon. HFC. Op de vraag aan Kees Zethof of 4 weken eerder de oefenwedstrijd tegen ‘de Koninklijke’ toch wordt gespeeld komt de simpele wedervraag: ‘Waarom niet?’ Het aangekondigde en hierboven geschreven oefenprogramma blijft gewoon overeind. Hierin behouden ook Jong Volendam en Jong Sparta, eveneens deelnemers aan Jack’s League, gewoon hun plaats.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant