Bram Mol overhandigt het eerste exemplaar van het promotieboek aan Burgemeester Verkleij.
Bram Mol overhandigt het eerste exemplaar van het promotieboek aan Burgemeester Verkleij. Foto: Wim Siemerink

Residence met vijf sterren

Algemeen

Vorige week kreeg burgemeester Wendy Verkleij het eerste exemplaar van het exclusief promotieboek Residence van Oranje overhandigd uit handen van Bram Mol. Daarmee is heel officieel een totaal nieuwe ontwikkeling in het Noordwijks toeristisch gebied van start gegaan.

Tijdens een speciale lunch ontvingen de eigenaren van Hotel van Oranje een dertigtal speciale gasten. Ze werden deelgenoot gemaakt van de details betreffende de toekomstige ontwikkelingen en van alles wat daarmee samenhangt. In de introductie van directeur Jaap Liethof werden allereerst de doelstellingen en ambities van de initiatiefnemers Bram Mol en Charles de Boer duidelijk uiteen gezet. Zij richten zich op basis van hun jarenlange ervaringen op de toekomst met een volledig nieuw concept van diverse producten gericht op het topsegment in de markt met een jaarrondexploitatie. Daarin nemen, naast het aanbieden van luxueuze appartementen compleet met 24/7 hotelservice van Hotel van Oranje, zowel de leisuremarkt als de congresmarkt een belangrijke plaats in.

Waardering

Bram Mol sprak zijn waardering uit voor de bereidwillige samenwerking die het huidige college van B&W van Noordwijk tentoon spreidt. Hij noemde het een bijzondere ervaring dat burgemeester Wendy Verkleij spontaan haar medewerking verleende en een voorwoord wilde schrijven in het promotieboek. Daarin liet zij niet alleen liet weten het eervol te vinden burgemeester van Noordwijk te zijn maar ook trots te zijn op de internationale reputatie van de badplaats. Een status waaraan de Hotels van Oranje in haar beleving, in de loop der jaren een belangrijke bijdrage hebben geleverd.

Burgemeester Verkleij wende zich ook tot de aanwezige gasten: ‘Er wordt nu weer een nieuw stukje historie geschreven. Dit ingrijpende project, de hotelrenovatie en de nieuwbouw van Residence van Oranje, luidt een enorme upgrading en een schitterende toekomst in.’ En tot Bram Mol en Charles de Boer: ‘Ik bewonder jullie doorzettingsvermogen en het gemeentebestuur is blij dat jullie hier investeren. Dit project kent een bijzondere toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van Noordwijk Kuuroord.’

Naast het realiseren van 70 luxe appartementen gaat dus ook het bestaande Hotel van Oranje een nieuwe toekomst tegemoet. Een grote verbouwing moet resulteren in een toonaangevend 5 sterren hotel van 230 hotelkamers en suites. Geheel in stijl van Noordwijk Kuuroord komt er een complete wellness met alle bijbehorende voorzieningen.

Naast de bestaande voorzieningen en restaurants die zullen terugkeren komt er ook een sky-restaurant op de zevende verdieping. Daar realiseert men straks een unieke culinaire voorziening van internationale allure met uitzicht over K.W. Boulevard en de Noordzee. In de koepel van het restaurant komt een bar met op het dak een terras.

De voortvarende private pre-sale van het project heeft inmiddels al 20% verkoopresultaat opgeleverd. In het eerste kwartaal van 2022 gaat de daadwerkelijke realisatie van start. In 2023 zal Hotel van Oranje dan haar deuren weer openen. De oplevering van Residence van Oranje staat op de planning voor eind 2024.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant