Logo denoordwijker.nl
<p>Eric Beuk presenteerde vorige week maandag de Beach Shuttle. | Foto: Ina Verblaauw</p>

Eric Beuk presenteerde vorige week maandag de Beach Shuttle. | Foto: Ina Verblaauw

(Foto: )

Beach Shuttle gaat weer rijden vanaf juli

Ieder jaar in het zomerseizoen verschijnt hij weer: de Beach Shuttle die gratis dagjesmensen vervoert vanaf het parkeerterrein van het voormalige Zilveren Kruis gebouw naar het strand. Jaarlijks beurtelings verzorgd door Beuk Touringcars of Brouwer Tours. Dit jaar is het de beurt aan de Koninklijke Beuk.

Door Ina Verblaauw

Vol trots presenteerde Eric Beuk de Shuttle maandagmiddag 14 juni op het Vuurtorenplein. “Een nieuwe bus met een lage instap, dus ook voor rolstoelafhankelijke mensen makkelijk toegankelijk. Ook kunnen er in de bus meer passagiers worden vervoerd, omdat er ook staanplaatsen zijn toegestaan”.

Wethouder Roberto ter Hark toonde zich verheugd dat de Shuttle weer gaat rijden. “Elk jaar neemt het gebruik van de Shuttle toe. Ondanks dat er vorig jaar geen evenementen plaatsvonden, werd de shuttle ook toen ruim 5.000 keer gebruikt. Met de versoepelingen in zicht, is de Beach Shuttle een aanvulling die door de gemeente Noordwijk graag wordt ingezet. Nieuw dit jaar is ook dat de Provincie Zuid-Holland op de N206 met borden aan gaat geven waar men kan parkeren om gebruik te maken van de Shuttle”.

De Beach Shuttle gaat vanaf het weekend van 3 en 4 juli van start. Er wordt elk weekend gereden en bij mooi weer ook op andere dagen. De verwachting is dat de Shuttle bij het huidige mooie strandweer al eerder ingezet gaat worden. En is de parkeerplaats bij het Zilveren Kruisgebouw vol, wordt in de weekend uitgeweken naar de parkeerplaats bij het Northgo College.

Meer berichten