Logo denoordwijker.nl
<p>De burgemeester name bij Royal de honderdste Kernpunten in ontvangst. | Foto: Ina Verblaauw</p>

De burgemeester name bij Royal de honderdste Kernpunten in ontvangst. | Foto: Ina Verblaauw

(Foto: )

Burgemeester ontvangt honderdste Kernpunten

In 1986 verscheen het eerste nummer van Kernpunten, het informatieblad van De Oude Dorpskern. Toen een stencil; het honderdste nummer dat vrijdag 11 juni werd uitgereikt aan Burgemeester Wendy Verkley, is een prachtige uitgave. De titel “Toen, Nu en Toekomst” geeft perfect de inhoud van het magazine weer.

Door Ina Verblaauw

Voorzitter Pieter-Jan Barnhoorn en Oud-Voorzitter Paul de Vreede memoreerden in hun toespraak het ontstaan en de ontwikkeling van het blad. De presentatie vond plaats in Hotel Royal, de huiskamer van De Oude Dorpskerk. Het beperkte gezelschap bestond uit oud-voorzitters, auteurs en redactieleden van nu en toen. Aangestipt werden de activiteiten zoals de verkeerssituatie, parkeerbeleid, leefbaarheid en het behoudt van de oude dorpskern. En het feit dat veel leden lid zijn om Kernpunten te kunnen blijven ontvangen.

Na een lange periode waarin geen activiteiten plaats konden vinden, bruist de DOD weer van toekomstige activiteiten. Vanaf dinsdag 29 juni staan er acht Historische Wandelingen door Noordwijk Binnen gepland. In september vier speciale wandelingen op Landgoed Calorama, de najaarslezingen gaan weer van start en een éénmalige Markt Onder de Linden Kersteditie.

Het nummer is dubbeldik en heeft een oplage van 1.500 stuks, zodat het huis-aan-huis verspreid zal gaan worden in heel Noordwijk Binnen.

Lid worden van De Oude Dorpskern kost € 15,00 per jaar. Daarvoor krijgt men een verzilverd lepeltje, het boekje “Wandelen door de historie van Noordwijk Binnen” en twee keer per jaar het blad Kernpunten.

Voor meer informatie: www.deoudedorpskernnoordwijk.nl

Meer berichten