Logo denoordwijker.nl
<p>Het A-team van Kunstklank: Martha Baalbergen, Herma van Piekeren en Sylvia van Stijn. | Foto: Ina Verblaauw</p>

Het A-team van Kunstklank: Martha Baalbergen, Herma van Piekeren en Sylvia van Stijn. | Foto: Ina Verblaauw

(Foto: )
Cultuur

Het wordt een fantastische Kunstzomer

Het jaar 2020 was er een om snel te vergeten. Ook KunstKlank moest haar plannen voor dat jaar in de ijskast zetten, al werd Zomerreis uitgevoerd voor een klein publiek. Het jaar 2021 geeft hoop. Het A-team, bestaande uit Herma van Piekeren, Martha Baalbergen en Sylvia van Stijn, staken de koppen bij elkaar. In eerste instantie werd gedacht aan een Festival met als titel “De zomer van de vervlogen voorstellingen”. Immers, alle jonge kunstenaars konden in 2020 hun afstudeervoorstelling niet uitvoeren.

Door Ina Verblaauw

Er werd gekozen voor een totaal andere opzet. Het programma dat KunstKlank deze zomer presenteert heet “De Nieuwe Wereld”. Een wervelend programma, uitgevoerd op Landgoed Calorama dat dit jaar de restauratie van het landgoed voltooit. “We gaan dit jaar niet 10 dagen knallen in het Bamboetheater, maar de hele zomer door! Met niet één productie, maar elk weekend iets anders: kunstroutes, concerten, dansvoorstellingen, muziektheater en familievoorstellingen”. Toegankelijk en divers voor een zo’n breed mogelijk publiek. Veel verklapt het A-team nog niet. Toch een paar steekwoorden: “verborgen klanken, taalmaatjes, kinderkoor, kunst, muziek van Dvorák”. Ze houden het spannend. “We denken in mogelijkheden en investeren in de inhoud”. En daar moeten we het mee doen. Het enthousiasme van de dames en de inmiddels in groten getale aangemelde vrijwilligers en artiesten staat garant om je in De Nieuwe Wereld te gaan wanen deze zomer.

De kaartverkoop voor de diverse voorstellingen loopt goed. “Mensen willen opnieuw genieten van kunst en cultuur”. Alle informatie en het bestellen van kaarten op www.Kunstklank.nl

De Nieuwe Wereld is van 8 juli t/m 8 augustus. Tickets voor een voorstelling inclusief de kunstroute kosten €22,50 (jongeren t/m 25 jaar €17,50).

Op 14, 21, 28 juli en 4 augustus is de familievoorstelling ‘1, 2,3, …, 10. Wie Weg Is Blijft Gezien’ te zien. Tickets voor de voorstelling inclusief de kinderkunstroute kosten €10 (Kinderen €7,50).

Meer berichten