Logo denoordwijker.nl
<p>Jeugdige kunstenaars schilderen op initiatief van Samen voor Vrede op basis van volledige vrijheid . | Foto: Wim Siemerink</p>

Jeugdige kunstenaars schilderen op initiatief van Samen voor Vrede op basis van volledige vrijheid . | Foto: Wim Siemerink

(Foto: )

‘Vrijheid vanuit compassie’

De evenementen rondom de viering van 75 jaar vrijheid werden door de corona-pandemie afgelast of uitgesteld. Eén van de geplande activiteiten was een tentoonstelling van schilderstukken met als titel ‘Vrijheid’.

De bedoeling was vooral een laagdrempelig evenement te organiseren voor zowel bezoekers als kunstenaars. Iedereen, zowel de professionele kunstenaar als de liefhebber, wordt van harte uitgenodigd om een kunstwerkje tot maximaal A3-formaat aan te leveren.

Het einde van veel beperkingen lijkt nu inzicht. Inmiddels hebben organisatoren Piet van der Ploeg en Marije Groenewoud de draad weer opgepakt. Op diverse plekken in de gemeente Noordwijk, maar ook in Teylingen, zijn er inmiddels schilderactiviteiten in het kader van het genoemde thema.

Belangstelling is er zeker. Er wordt gerekend op deelnemers van 4 tot 94 jaar De initiatiefnemers hopen van harte dat dat deze diverse generatie met elkaar in contact kunnen komen om uit te wisselen wat leven en werken vanuit compassie voor hen betekend.

Deze week was de stichting ‘Samen voor Vrede ‘gastheer en werd in het atelier van Kees Putman een groep jeugdige Noordwijkers verwelkomd. Onder leiding van Dorien Putman vervaardigden zij, in alle vrijheid, dus zonder enige instructie, lesvorm of voorwaarde, een eigen kunstwerkje. Zo schilderde Jassin midden in de zomer zijn sneeuwpoppen en Julia liet weten een voetbalplaatje te gaan maken.

Er zijn dus initiatieven op verschillende plaatsen in Noordwijk maar ook in de gemeente Teylingen.

Uiteindelijk zullen alle kunstwerken worden tentoongesteld in de Duintuin van de Maria ter Zee-kerk. Van juli tot en met september, wanneer ook de bekende iconententoonstelling te bezoeken is. Daar bieden samenstellers Piet van der Ploeg en Marije Groenewoud aan iedereen die mee wil doen de ruimte. Bijzonder is de samenwerking tussen Teylingen en Noordwijk en burgemeesters Wendy Verkley en Carla Breuer verrichten daarom op zondag 11 juli de officiële opening van de unieke expositie ‘Vrijheid vanuit compassie’.

Meer berichten