Logo denoordwijker.nl
<p>Burgemeester Verkley te midden van de bestuursleden Gwen Kruizinga, Hermine Verburg, Karin van der Lans.</p>

Burgemeester Verkley te midden van de bestuursleden Gwen Kruizinga, Hermine Verburg, Karin van der Lans.

(Foto: Ina Verblaauw)

Burgemeester koopt eerste Zonnebloemlot

De Zonnebloem zet zich al ruim 70 jaar in voor mensen die door een lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te raken. Met huisbezoek, uitstapjes, activiteiten en persoonlijke aandacht houden de vrijwilligers van de Zonnebloem iedereen zoveel mogelijk aangesloten.

Door Ina Verblaauw

Voor de jaarlijks te houden loterij werd dinsdag 8 juni het startschot gegeven door aan Burgemeester Wendy Verkley het eerste lot te verkopen. Symbolisch kreeg zij een zonnebloem uit handen van Hermine Verburg, secretaris van de Zonnebloem. “De verkoop van de loten gebeurt dit jaar digitaal. Van elk lot van € 2,00 gaat € 1,50 naar de Zonnebloem. We hopen als het weer kan, uitjes te organiseren zoals koffiedrinken of een high tea in kleine groepjes”, aldus Verburg. De burgemeester is een trouwe klant. “Al jaren koop ik een boekje loten bij een vaste vrijwilliger, die dan altijd een kopje koffie kwam drinken”.

De dames van de Zonnebloem doen nog een dringende oproep. “We kunnen altijd vrijwilligers goed gebruiken, maar ook jongeren met een lichamelijke beperking”. Het imago van de Zonnebloem is toch vooral een organisatie voor mensen met een hoge leeftijd. Maar ook 30-ers, 40-ers en 50-ers die behoefte hebben aan een uitje, een bezoekje of wat gezelligheid kunnen zich aanmelden. “Ze zijn van harte welkom”.

Voor alle informatie over de loterij, het aanmelden als vrijwilliger of als deelnemer: kijk op www.dezonnebloem.nl/noordwijk

Meer berichten