Logo denoordwijker.nl
Foto: PR

Groot Hoogwaak biedt zorg op afstand’

Groot Hoogwaak is een organisatie die graag en met aandacht voor mensen zorgt. Wij willen vooral met onze kennis en vaardigheden, waarde toevoegen aan het leven van inwoners van de gemeente Noordwijk met een zorg- of ondersteuningsvraag. Hierin is het ondersteunen van uw zelfstandigheid, fysiek en mentaal welbevinden en de sociale omgeving een belangrijk onderdeel van het dienstenpakket. Samen met u kijken we hoe we zo goed mogelijk kunnen inhaken op uw vraag en de behoefte aan noodzakelijke zorg.

ThuisSupport, de thuiszorgafdeling van Groot Hoogwaak, maakt daarbij ook gebruik van beeldzorg. Een vorm van zorg op afstand, waarmee u altijd in verbinding kunt staan met ons team door middel van een ‘Compaan’. Het woord zegt het al ‘uw digitale vriend’, in dit geval een supermakkelijke tablet, waarmee wij u kunnen bereiken, wij u zorg op afstand kunnen bieden, u kunt beeldbellen maar waarop u ook leuke activiteiten kunt doen. Allemaal in de veiligheid van uw eigen huis. Wel zo’n prettig idee.

Met behulp van beeldbellen voeren de medewerkers van ThuisSupport gesprekken met cliënten, waarin ingegaan wordt op een groot aantal zorgvragen. In onderling overleg worden contactmomenten vastgelegd. Het gaat hierbij met name om controle momenten en begeleidingsgesprekken. Zoals bijvoorbeeld controle op medicatie inname, herinnering aan eten en drinken, slaap- en rustpatroon, toiletgang, aan- en uittrekken van steunkousen en het sociaal welbevinden etc.

‘Zorg op afstand’ levert de volgende voordelen op voor de cliënt: Geen zorgverleners binnenshuis (als dat niet strikt noodzakelijk is); Groter gevoel van veiligheid (cliënt kan ook inbellen op eigen initiatief); Meer eigen regie en zelfstandigheid; Verminderd gevoel van eenzaamheid (wanneer cliënt geen fysieke zorgvraag heeft, maar alleen beeldbellen); Spelletjes op de tablet; Beeldbellen met familie, mantelzorgers, vrienden.

Meer informatie en advies bij het Cliëntservicebureau, tel. 071-3688789 of clientadviseur@groothoogwaak.nl 

Meer berichten