Logo denoordwijker.nl
Foto:

Duinpieper in actie voor Voedselbank

Dit schooljaar zet basisschool De Duinpieper zich actief in voor de Voedselbank Noordwijk. In de maand december hebben de kinderen voedsel ingezameld uit de top5 van de lijst van de Voedselbank, zoals pasta en olijfolie. Op deze manier wilde de school in de donkere tijden de ander helpen. Hier is ruim gehoor aangegeven door de kinderen. De producten zijn dankbaar ontvangen door de Voedselbank.

Daarnaast heeft de school in de maand april een zendingsactie gehouden, om via zending én een sponsorloop geld in te zamelen. 

Op Koningsdag was het dan zover, de sponsorloop. Vanwege corona kon de gebruikelijke opzet van de Koningsspelen niet doorgaan, vandaar dat iedere groep in een afgebakende tijd zoveel mogelijk rondjes om de school heeft gerend. Een rondje om de school is ongeveer 400 meter. Er waren zelfs kinderen die 11 rondjes hebben gerend. Uiteraard stonden de kinderen die niet aan de beurt waren om te rennen, de ander aan te moedigen. Ook de juffen en de meester hebben zich van hun sportieve kant laten zien. 

Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, met een prachtig bedrag van wel € 1392,15! Kinderen uit de bovenbouw hebben meegeholpen om een mooie cheque te ontwerpen en dit kleurrijk te versieren. 

Meer berichten