Logo denoordwijker.nl
<p><strong>Wie geboren is in 1953, 1954, 1955 of 1961 krijgt een oproep voor vaccinatie.</strong></p>

Wie geboren is in 1953, 1954, 1955 of 1961 krijgt een oproep voor vaccinatie.

(Foto: Pixabay)

Lichte daling in positieve covid-tests

In de week van 19 tot 25 april zijn 24.857 inwoners uit de regio getest in de GGD- teststraten. Afgelopen week testte 10,5% positief op corona in de GGD-teststraten. Dat is een lichte daling in vergelijking met vorige week. Het aantal kinderen tot en met 10 jaar dat zich heeft laten testen is afgelopen week weer gestegen (+26%).

Het percentage positief geteste personen is niet gelijk bij alle leeftijdsgroepen: bij de leeftijdsgroepen boven de 60 jaar wordt het hoogste percentage positieve testen gevonden. Dit percentage stijgt ook harder dan in de andere leeftijdsgroepen.

In de GGD-, commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 2835 personen uit onze regio positief op corona. Afgelopen week zijn er 5 personen uit onze regio overleden aan de gevolgen van het coronavirus. 

Afgelopen week zijn 20.806 inwoners uit Hollands Midden gevaccineerd. 

Vaccinatie personen geboren in 1953, 1954, 1955 of 1961

Bent u geboren in 1953, 1954, 1955 of 1961 dan kun u nu al een online afspraak maken voor uw vaccinatie. U wordt gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. Omdat er extra vaccin beschikbaar is gekomen, is deze doelgroep eerder aan de beurt. De uitnodigingsbrieven aan deze doelgroepen worden nog verstuurd. Om het vaccineren zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, kunt u, als u in een van deze jaren geboren bent, toch al een online afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Het heeft op dit moment geen zin een afspraak te plannen als u later dan 1961 geboren bent. Afspraken die gemaakt zijn door mensen die na 1961 zijn geboren worden afgezegd. 

De huisartsen vaccineren de doelgroepen geboren in of tussen 1956 en 1960. Als u in een van deze jaartallen geboren bent kunt u geen afspraak maken bij de GGD. U krijgt een uitnodiging voor vaccinatie van uw eigen huisarts.

Vaccinatie medewerkers Mobiele Eenheid (ME)
Het kabinet heeft besloten dat ME’ers met voorrang gevaccineerd worden. Bent u ME’er? Dan kunt u een afspraak maken voor vaccinatie bij de GGD nadat u de uitnodigingsbrief van uw eigen werkgever heeft ontvangen. Deze uitnodigingsbrief neemt u mee naar uw afspraak.

Zelftesten
De GGD Hollands Midden krijgt regelmatig de vraag hoe je om moet gaan met een positieve zelftest. In de bijsluiter van de zelftest staat wat u moet doen. Als u een positieve zelftest heeft, maakt u een testafspraak via 0800-1202 of www.coronatest.nl, om de positieve uitslag te bevestigen met een coronatest op een GGD-testlocatie. Pas wanneer de uitslag van de test bij de GGD ook positief is wordt het bron- en contactonderzoek gestart.

Coronacijfers per gemeente

Benieuwd naar de coronacijfers in uw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl

Meer berichten