Logo denoordwijker.nl
<p>Ook dit jaar geen Vredespicknick op Bevrijdingsdag, maar wel een special radioprogramma. | Foto: Archief</p>

Ook dit jaar geen Vredespicknick op Bevrijdingsdag, maar wel een special radioprogramma. | Foto: Archief

(Foto: Wim Siemerink)

BO en Samen voor Vrede maken radio op 5 mei

Voor de tweede keer op rij kan het Picknick Bevrijdingsfestival door de coronamaatregelen niet doorgaan. Een teleurstelling voor de organisatie van de stichting Samen voor Vrede die, heel gemotiveerd door de zeer geslaagde eerdere edities, er een traditie van hoopte te kunnen maken op om Bevrijdingsdag, op een ontspannen manier, Noordwijkers met elkaar te verbinden.

Ieder mens neemt in de wereld een eigen plek in met een eigen levensgeschiedenis en zijn eigen verlangens. Ook in Noordwijk zijn er de diverse bevolkingsgroepen met elk hun eigen identiteit. Maar, er is ook genoeg wat mensen samen kunnen en willen beleven. Bevrijdingsdag is, volgens de organisatie, daarvoor een unieke gelegenheid.

Dit jaar dus opnieuw geen Picknickfestival maar stichting Samen voor Vrede kan en wil 5 mei 2021 niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom is er samenwerking gezocht met Omroep Bo. Gezamenlijk is er een bijzonder en heel gevarieerd radioprogramma in elkaar gezet met daarin poëzie, zang, muziek en ander soort theater. Een compleet programma dat kan worden beluisterd op woensdagavond 5 mei vanaf om 19.00 uur.

Er zijn optredens van de schilder en zanger Kees Putman. Janneke Nijboer die mooie verhalen vertelt over vrijheid. Daarnaast ook enkele voordrachten van studenten van het Theaterhuis. Dit zijn jongeren tussen de 13 en 17 jaar die, o.l.v. Martine Zeeman, diverse zelfgeschreven teksten ten gehore zullen brengen met als onderwerp ‘Vrijheid’, door hen opgetekend tijdens de lockdownperiode. Een bijzondere gast is Brahim Fattah die komt vertellen over het leven van Marokkanen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Vrijheidstour in Nederland.

Woensdagavond 5 mei vanaf om 19.00 uur op Bo, via de ether: FM 105,3 MHz en via de kabel bij KPN en XS4ALL via kanaal 1007. Via Ziggo FM 88,1 MHz of kanaal 918.

Meer berichten