Ruim 300 jeugdige voetballers deden mee met de jeugdvoetbaldag.
Ruim 300 jeugdige voetballers deden mee met de jeugdvoetbaldag. Foto: Johanna Oskam

Driehonderd spelers op jeugdvoetbaldag bij SJC

Algemeen Sport

Op zaterdag 10 april deden meer dan 300 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, jongens en meisjes, mee aan SJC Monskey Next Gen. Deze sessie van de SJC voetbaldagen stond geheel in het teken van het spelen van wedstrijdvormen. De SJC Jeugdopleiding kijkt samen met de kinderen, trainers, begeleiders én vele jeugdspelers en -speelsters uit de bovenbouw die hebben geholpen, terug op weer een zeer geslaagde voetbalactiviteit.

Nu gaat de SJC jeugd zich opmaken voor de start van de KNVB Regiocup. Het lijkt er namelijk op dat in de aankomende periode versoepelingen in Nederland mogelijk zijn. Ook de KNVB hoopt vanuit de overheid snel duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden binnen het voetbal: over het onderling spelen van wedstrijden in de jeugd.

Daarom is de KNVB gestart met de invulling van de poules en het ontwikkelen van een speeldagenkalender voor de resterende maanden. Zodra de coronamaatregelen het toelaten start de KNVB dan de Regiocup.

Natuurlijk kunnen alle kinderen die nog geen lid zijn van SJC blijven meedoen aan onze voetbalactiviteiten en altijd gratis én vrijblijvend meetrainen met de SJC Jeugdopleiding. Vul het formulier in op https://join.sjcjeugdopleiding.nl/sjc-mee-trainen/

Uit de krant