Uniek ontwerp voor fusieschool Zeehonk/Wakersduin
Logo denoordwijker.nl
Foto: Topos architectuur & bouwkunde

Uniek ontwerp voor fusieschool Zeehonk/Wakersduin

Binnen enkele jaren zijn de leerlingen van de basisscholen Zeehonk en Wakersduin gehuisvest in een prachtig gebouw, voorzien van de nieuwste faciliteiten. Topos architectuur & bouwkunde mag het door hun gemaakte structuurontwerp verder uitwerken. Het huidige Wakersduin aan de Hoogwakersbosstraat zal naar verwachting in 2022/2023 gaan plaatsmaken voor dit opvallende ontwerp.

Het ontwerp past goed in de omgeving door zijn gebogen wanden, golvende daklijnen en begroeide daklandschappen. De buitenzijde oogt rustig, omdat gekozen is voor natuurlijke zandtinten. In het ontwerp is daarnaast veel aandacht besteed aan een goed binnenklimaat, wat essentieel is voor een prettige leer- en werkomgeving. Veel daglicht en gebruik van materialen zoals hout en bamboe zijn hier kenmerkend.

Lees- en cultuurschool

Zeehonk en Wakersduin gaan fuseren tot één moderne school met een lees- en cultuurprofiel. “Er is een uitgebreid leesaanbod voor groep 1 t/m 8”, vertelt Pauline Hesseling, directeur van nu nog beide basisscholen. “Ook vinden we het belangrijk dat onze leerlingen samen kunst en cultuur beleven. Samen naar een museum gaan is natuurlijk fantastisch. En er is veel ruimte voor toneelvoorstellingen en muzieklessen; ons nieuwe gebouw biedt ons hier alle gelegenheid toe.”

Het toekomstige schoolgebouw biedt vanaf schooljaar 2023-2024 ruimte aan onderwijs én kinderopvang en krijgt hiermee de titel Brede school. De kinderopvang wordt verzorgd door Kinderopvangorganisatie Pinokkio. Beide teams kijken vol enthousiasme uit naar het moment dat zij de kinderen kunnen verwelkomen in het nieuwe pand.

Meer berichten