Logo denoordwijker.nl
Foto: pixabay

Gratis jaarkaart Amsterdamse Waterleidingduinen voor minima

Waternet biedt minima uit Noordwijk ook in 2021 een gratis jaarkaart aan voor de Amsterdamse Waterleidingduinen. De jaarkaart is bedoeld voor mensen die vallen onder de doelgroep minima en voor een aantal regelingen bekend zijn bij de ISD Bollenstreek (ISD). 

De gratis jaarkaart is een initiatief van Waternet en bestemd voor inwoners uit Noordwijk.
De jaarkaart kost normaal € 10,- per persoon. De jaarkaart biedt toegang tot een 3400 ha. groot natuurgebied dat ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. Hier wordt 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam voorgezuiverd. Het gebied is exclusief bestemd voor wandelaars.

De kaart is bedoeld voor de inwoners van Noordwijk die:

  • uitkeringsgerechtigd zijn en/of
  • bijzondere bijstand ontvangen en/of
  • aangesloten zijn bij de Collectieve aanvullende zorgverzekering en/of
  • afgelopen jaar een persoonsondersteunend budget/de inspanningspremie/individuele inkomenstoeslag hebben ontvangen.

De ISD stuurt iedereen die ervoor in aanmerking komt uiterlijk 22 februari een brief met meer informatie. Op de jaarkaart is niet te zien dat het gaat om een gratis kaart. De kaart is een jaar geldig. Voor kinderen tot 18 jaar is de toegang gratis.

Inwoners die wel onder de doelgroep vallen en op 22 februari nog geen brief hebben ontvangen of in de loop van 2021 onder de doelgroep vallen, kunnen contact opnemen met de ISD Bollenstreek. Dit kan per mail via info@isdbollenstreek.nl of via telefoonnummer (0800) 95 67 000. Meer informatie over de jaarkaart is te vinden op http://awd.waternet.nl/

Meer berichten