Logo denoordwijker.nl
Foto: Shutterstock

Afname aantal besmettingen blijft uit

In de week van 8 tot 14 februari zijn 8.367 personen getest in de corona-teststraten. Ondanks het winterse weer, is de testbereidheid dus niet afgenomen. In totaal testte 11,8% positief, een stijging in vergelijking met vorige week. Al sinds begin januari schommelt het percentage tussen de 10% en 13%. Er is dus geen sprake van een afname van coronabesmettingen. 

In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 1167 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 24 personen uit onze regio aan de gevolgen van het coronavirus. 

Afgelopen week zijn er in onze regio 9.614 mensen gevaccineerd. Daarvan kwamen 6.347 mensen voor een eerste en 3.267 mensen voor een tweede vaccinatieprik. 

Vaccinatieafspraak alleen mogelijk met uitnodigingsbrief

In het NOS-journaal van zondag 14 februari is het beeld ontstaan dat mensen ook zonder afspraak terecht kunnen voor vaccinatie. Dat is niet zo. Alleen mensen met een uitnodigingsbrief kunnen een afspraak maken en moeten de brief ook kunnen laten zien. Wij zijn blij met de grote bereidheid van mensen om zich te laten vaccineren. Toch plant de GGD geen mensen in die niet tot de doelgroepen behoren die nu aan de beurt zijn. Het heeft dus geen zin om te bellen als u nog geen uitnodiging heeft ontvangen.

Vaccinatielocaties

De zevende vaccinatielocatie is bekend; de vaccinatielocatie in Leiderdorp. De vaccinatielocatie komt in Sporthal de Bloemerd. Wanneer Sporthal de Bloemerd als vaccinatielocatie opengaat, is afhankelijk van de levering van vaccins. De GGD Hollands Midden start deze maand al wel met de opbouw van de locatie. We doen er alles aan om klaar te zijn om te gaan prikken wanneer er toch meer vaccins aan Nederland geleverd worden.

Op 1 maart opent de vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn. Dat is eerder dan verwacht. Dat komt doordat de voorraad landelijke vaccins versneld wordt ingezet. 

Coronacijfers per gemeente

Benieuwd naar de coronacijfers in uw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl

Meer berichten