Afbeelding

Digitaal wandelen met KunstKlank

Algemeen Cultuur

Stichting KunstKlank heeft samen met Cees Geuze van RouteMaps de bestaande culturele wandelingen van KunstKlank gedigitaliseerd. Ze zijn nu eenvoudig via de smartphone te volgen. De gemeente Noordwijk maakte de samenwerking en digitalisering financieel mogelijk.

Wandelen is fijn. Wandelen is gezond. In de huidige tijd wordt er veel meer gewandeld. Voor, na of tussen het vele thuiszitten is het goed even de benen te strekken. En wie doet dat nu niet graag aan de kust? Het is dan leuk en inspirerend om een wandeling te maken die ook de geest prikkelt en je meer leert over de geschiedenis van je omgeving.

‘Zeeverhalen van Binnenuit’ werd al eerder gedigitaliseerd hernieuwd aangeboden. De positieve reacties daarop hebben er mede voor gezorgd dat nu ook de wandelingen ‘Isadora Duncan’ en ‘Vloed’ online te volgen zijn.

De eerste gaat over de Amerikaanse danseres Isadora Duncan (1877-1927), die enige tijd in Noordwijk woonde, de tweede is gebaseerd op de roman ‘Vloed’ van Susan Smit. De schrijfster bracht haar jeugd door in Noordwijk. De plattegronden in de wandelingen zijn overzichtelijk en gedetailleerd en bijzondere plekken zijn duidelijk gemarkeerd en van tekst en uitleg voorzien.

De routes zijn te vinden op www.kunstklank.nl en ook leuk en leerzaam om met kinderen te lopen. Laat u verrassen door het moois dat (oud) Noordwijk te bieden heeft. De website RouteMaps biedt overigens nog een aantal andere interessante wandelingen!

Voor meer informatie: www.kunstklank.nl en www.routemaps.nl


Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant