Repeteren tijdens de lockdown via een livestream. | Foto: PR
Repeteren tijdens de lockdown via een livestream. | Foto: PR

Repeteren op afstand

Algemeen

De leden van het A-orkest van harmoniekapel Crescendo repeteren ook tijdens de coronacrisis ‘gewoon’ door. Nog steeds niet samen in de Muze, maar individueel op eigen locatie.

Het bestuur heeft hiervoor een speciale constructie bedacht. De dirigent, Dirk van der Niet, neemt instructiefilms op waarin hij ieder muziekstuk apart behandelt. Daarin worden moeilijke passages en lastige stukjes onder de loep genomen.

Er wordt besproken waar welke sectie belangrijk is en waar extra op gelet moet worden. Dirk speelt zelf ook stukjes voor waarbij hij uitleg geeft.

Crescendo is voornemens om in het voorjaar een DVD op te nemen. Dan is het wel noodzakelijk dat ieder zijn eigen partij goed kan spelen. Toen het A-orkest nog wel mocht repeteren, werd er via een livestream meegedaan door de leden die niet op de repetitie aanwezig konden zijn. Zo houden zij alle leden betrokken bij de vereniging. Daarnaast ontvangen zij regelmatig de nieuwsbrief met daarin o.a. een (muzikale) puzzel waarmee een prijsje te winnen is. Maar het samenspelen is natuurlijk het allerleukste want: muziek maak je samen!

Uit de krant