Webinar over invloed ontwikkelingen Schiphol
Logo denoordwijker.nl
Foto: pr. / pixabay.com

Webinar over invloed ontwikkelingen Schiphol

Regio • De Stichting Omgeving Zonder Vlieghinder (OZV) organiseert op dinsdag 2 februari van 20.00 tot 21.30 uur in het kader van de komende Tweede Kamerverkiezingen een webinar over de invloed van de toekomstige ontwikkelingen rond Schiphol op een gezonde leefomgeving.

Onze regio in noordelijk Zuid-Holland ligt in het verlengde van de Kaagbaan. Landend vliegverkeer leidt, omdat de toestellen vaak over grote afstand erg laag overvliegen tot veel geluidsoverlast. Als bewonersorganisatie betoogt OZV al jaren dat dit niet nodig is en dat de hinder minder kan. Toch gebeurt het niet. Hoe zit dat? En wat zijn de gevolgen?

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van vliegtuiglawaai. Een van de conclusies is dat de kwaliteit van de leefomgeving ernstig wordt aangetast. Verder is aangetoond dat vliegtuiglawaai een negatieve invloed heeft op de gezondheid. Over hoe dat zit, houdt OZV op 2 februari een informatieavond. “We bespreken met deskundigen op het gebied van gezondheid, wonen en economie, én regionale politici of er een oplossing is om een einde te maken aan de ergste herrie. De gevolgen van het over grote afstand laagvliegen voor onze woon- en leefomgeving en onze gezondheid komen nadrukkelijk aan de orde. Ook staan we stil bij de betekenis van Schiphol voor onze economische welvaart”, laat voorzitter Jan Edens weten.

De digitale bijeenkomst is bestemd voor de bewoners van de Leidse Merenwijk tot aan Noordwijk. Daarnaast is de avond ook bestemd voor politici op lokaal en regionaal niveau. “We vragen hen de ‘boodschap’ uit onze regio over te brengen aan de Tweede Kamer. Zij, de leden van Tweede Kamer - waarvoor 17 maart verkiezingen worden gehouden - gaan over de vraag ‘hoe verder met de luchtvaart in Nederland’.”

“Over hoe we de avond precies gaan invullen leest u binnenkort meer op onze website www.ozv.nu. Aanmelden voor de informatieavond kan via mail@ozv.nu. Enkele dagen voorafgaand aan de bijeenkomst sturen wij u dan een link die u toegang geeft. Deze staat op de dag zelf ook op onze website”, besluit Edens.

Meer berichten