Logo denoordwijker.nl
<p>Wethouder Sjaak van den Berg overhandigt de cheque. | Foto: still uit het filmpje.</p>

Wethouder Sjaak van den Berg overhandigt de cheque. | Foto: still uit het filmpje.

Meerlandenfonds steunt 112 clubs

Noordwijk • De 2020 editie van het Meerlandenfonds kende helaas geen feestelijk evenement, maar gelukkig wel veel verraste vrijwilligers. Wethouders van twaalf gemeenten gingen dit jaar op pad in de regio met een camera om een aantal verenigingen en stichtingen persoonlijk te verblijden met een cheque uit het fonds.

“Ik mis oprecht het persoonlijke contact van het jaarlijkse event met al die vrijwilligers, maar ik vind het mooi dat we hen op deze manier toch kunnen verrassen. Vrijwilligers zijn namelijk onmisbaar voor onze maatschappij. En misschien in deze periode wel meer dan ooit.

Met veel creativiteit en doorzettingsvermogen proberen zij hun werk zo goed mogelijk voort te zetten om daarmee bij te dragen aan een mooie en duurzame leefomgeving in de regio, vandaag en morgen. Daarom steunen wij die talrijke initiatieven van goede doelen en verenigingen met ons Meerlandenfonds. Zo kunnen zij hun mooie werk blijven doen” zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden.

Criteria voor bestuur

Het bestuur van het fonds heeft dit jaar bij de aanvragen gelet op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving.

Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en dit jaar ook op aanpassingen die daarvoor nodig zijn vanuit de maatregelen rondom Covid-19, om deze activiteiten zo goed mogelijk voort te zetten.

Wethouders verrassen vrijwilligers

Op www.meerlanden.nl staan alle video’s van de wethouders, waarin naast de persoonlijke overhandiging van de cheques ook alle andere verenigingen en stichtingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds hebben ontvangen, voorbijkomen. Dit jaar 112 totaal. De video’s staan daarnaast op de social kanalen van Meerlanden en gemeenten.

Alle goede doelen en (sport)verenigingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds ontvingen, zijn actief in het verzorgingsgebied van Meerlanden. Namens alle gemeenten is een wethouder op pad geweest om een cheque te overhandigen en zijn of haar waardering uit te spreken voor het goede werk dat de vrijwilligers doen.

Voor de gemeente Noordwijk ging wethouder Sjaak van de Berg op pad. De verdeling was als volgt:

Noordwijk

Stichting De Makers: 500 euro

De Zonnebloem afdeling Noordwijk: 500 euro

Stichting Brobos: 750 euro.

Noordwijkerhout

Zorg- en kinderboerderij de Dierenhoeve: 845 euro

Stichting Noordwijkerhout Van Toen: 550 euro

De Zonnebloem Noordwijkerhout: 420 euro

Scouting Bosgeest 785 euro.

Meer berichten