Logo denoordwijker.nl
Foto: Marcel Verheggen
video

NOV en KHN verrassen Voedselbank met ‘Noordwijks kerstdiner’

De NOV en KHN hebben het “Noordwijks Kerstdiner’ bedacht. Een ‘good food kerstgroet’ vanuit het bedrijfsleven naar huishoudens die genoodzaakt zijn om een beroep te doen op de Voedselbank.

Het Noordwijks Kerstdiner wordt bereid door vijf chef-koks uit de Noordwijkse Horeca. Zo zetten Marcel van Lier (Grand Hotel Huis ter Duin, Latour), Nico Tetteroo (Hof van Holland), René Oudshoorn (Restaurant Onder de Linde), Niels Zentveld (Het Wapen van Noordwijkerhout) en Klaas van Winsen (Just one Chef) hun ideeën, tijd en liefde voor lekker eten graag in voor deze hartverwarmende actie.

Voedselbank

De supermarkten gaan steeds efficiënter om met de inkoop en verkoop, waardoor voedselverspilling wordt beperkt. Op zich een goede ontwikkeling, maar helaas wel mede de oorzaak van schaarste bij de Voedselbank. De coronamaatregelen staan helaas ook de gebruikelijke inzamelingsacties bij supermarkten niet toe. Om die reden hebben de NOV en KHN-afdeling Noordwijk besloten om de gezinnen in de donkerste maanden van het jaar wat verlichting te brengen aan de kersttafel.

Voor alle Noordwijkers

De van de Voedselbank afhankelijke gezinnen krijgen het Noordwijks Kerstdiner cadeau. Toch is het voor alle Noordwijkers mogelijk om dit Noordwijks Kerstdiner zelf te bereiden. Alle ingrediënten zijn lokaal ingekocht. Een extra boost om de lokale ondernemers te ondersteunen. Het boodschappenlijstje om zelf het Noordwijks Kerstdiner te bereiden alsmede een uitgebreid instructiefilmpje van de bereidingswijze staat vanaf 18 december op www.novnoordwijk.nl

Behalve de topkoks zetten ook andere bedrijven zich belangeloos in voor de Voedselbank. Zo vindt de bereiding plaats in de keuken van Grand Hotel Huis ter Duin. In ieder kerstpakket zit ook een actiekaart met een unieke code, waardoor ieder gezin meedingt naar hartverwarmende cadeaus die door Noordwijkse ondernemers ter beschikking worden gesteld.

Het Noordwijks Kerstdiner wordt als feestelijke kerstpakket op woensdag 23 december door de NOV en KHN in samenwerking met Koninklijke Beuk aan de Voedselbank in Noordwijk en Noordwijkerhout overhandigd.


Meer berichten