Logo denoordwijker.nl
<p>Het Katwijkse politiebureau wordt de thuisbasis van team Bollenstreek-West.</p>

Het Katwijkse politiebureau wordt de thuisbasis van team Bollenstreek-West.

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Politie Noordwijk en Katwijk fuseren

De politieteams van Katwijk en Noordwijk gaan fuseren tot het team Bollenstreek-West. Het is nog onduidelijk wanneer, maar de datum van 1 februari volgend jaar wordt nadrukkelijk genoemd om operationeel te gaan.

Het politiebureau aan de Piet Heinlaan wordt de thuisbasis voor het nieuwe team Bollenstreek-West. In voorbereiding daarop worden er in en voor het politiebureau al de nodige voorbereidingen getroffen.

Zo gaan de parkeerplaatsen voor bezoekers voor het bureau verdwijnen om plaats te maken voor ‘noodhulpvoertuigen van de politie’ om bij spoedmeldingen snel te kunnen vertrekken. Daar worden twee parkeerplaatsen op straat voor gereserveerd. De gehandicaptenparkeerplaats voor het politiebureau blijft wel gehandhaafd. Voor bezoekers aan het politiebureau zijn voldoende parkeerplaatsen in de directe omgeving, aldus de gemeente.

Van drie naar twee

De Duin- en Bollenstreek telt op het moment drie politieteams: Katwijk (gemeente Katwijk), Noordwijk (Noordwijk en Teylingen) en Bollenstreek-Noord (Noordwijkerhout, De Zilk, Lisse en Hillegom),

Als gevolg van onder andere de fusie tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout moeten die huidige teams opnieuw worden ingedeeld. Er komen twee nieuwe politieteams, is besloten: team Bollenstreek-West (Katwijk en Noordwijk) met het teambureau in Katwijk, en team Bollenstreek-Oost (Lisse, Hillegom en Teylingen) met het teambureau in Lisse. Volgens de politie kan met deze nieuwe teamindeling de politiecapaciteit effectiever worden ingezet.

Het was de bedoeling dat de nieuwe politieteams in het voorjaar al operationeel zouden gaan, maar dat liep vertraging op. Er moest op landelijk niveau nog akkoord worden gegeven. Er is onder andere goedkeuring van de vakbonden nodig en er moesten ook nog vragen worden beantwoord vanuit de landelijke politieorganisatie.

Met het aanpassen van onder andere de parkeerplaatsen voor het politiebureau aan de Piet Heinlaan lijkt de fusie van de teams Katwijks en Noordwijk aanstaande.

Meer berichten