Logo denoordwijker.nl
Foto: PR

Montessorischool zamelt in voor de Voedselbank

De coronacrisis hakt er flink in bij de Voedselbank. Het aantal klanten groeit de laatste weken behoorlijk en de nood onder hen is groter dan ooit, zeker met de kerstdagen voor de deur. Montessorischool Noordwijk wil de Voedselbank graag ondersteunen. Daarom houdt het team een inzamelweek op school van maandag 7 december tot woensdag 16 december. 

Ouders kunnen producten aan hun kind meegeven, maar ook buurtbewoners of andere gulle gevers zijn van harte welkom om iets op school af te geven, aan Jan de Ridderstraat 6. De Voedselbank is met name blij met lang houdbare producten, zoals rijst, blikken soep, thee, zonnebloem- en olijfolie en potten oploskoffie.


Omkijken naar een ander

Deze actie past helemaal binnen de visie van de Montessorischool. “Wij vinden dat onze maatschappij behoefte heeft aan positieve burgers die zich weerbaar opstellen en bereid zijn hun schouders te zetten onder problemen, licht Margareth van der Hulst, directeur, toe. “Daarom is het ons doel om onze leerlingen te ontwikkelen tot verantwoordelijke jonge mensen met een positief-kritische houding en sterke sociale vaardigheden. Wij leren hen om behulpzaam te zijn en zich in te zetten voor de wereld om hen heen. Zo’n actie als dit is hier een perfect voorbeeld van.”

Meer berichten