Greet en Bas Haasnoot. | Foto D. Hogewoning
Greet en Bas Haasnoot. | Foto D. Hogewoning

Kunst voor het goede doel

Algemeen Cultuur

Beeldend kunstenaar Greet Haasnoot stelt een deel van de kunstcollectie van haar vader Bas Haasnoot en haar eigen kunst beschikbaar voor twee goede doelen: een school in Namibië en een tandartsproject in Sierra Leone.

Greet Haasnoot: ‘Mijn vader Bas Haasnoot was een kunstenaar die zijn inspiratie haalde uit de natuur. Hij overleed in 2013 en liet veel prachtig werk na. Het was mijn vaders wens dat zijn kunst onder de mensen kwam. Er kwam een mooie tentoonstelling in het Katwijks museum en we maakten een boek over hem: Bas Haasnoot, jutter, kunstenaar. Met de inbreng van ons beider kunst sluit ik me aan bij mijn vaders wens en hoop dat de kijkexpositie in Museum Veldzicht veel geld zal opbrengen voor de mooie ontwikkelingsprojecten in Namibië en Sierra Leone van mijn vriendinnen Martha Baalbergen en Berthelle Passchier.’

Zaterdag 12 december van 10.00 tot 14.00 uur zijn de kunstwerken te bekijken bij Streekmuseum Veldzicht in Noordwijk. Tot deze tijd kan men een bod doen op de kunst via www.facebook.com/haasnootkunst

Om 14.00 uur verzamelt biedingmeester Jan de Vreugd de biedingen en kunnen de kunstwerken meegenomen of bezorgd worden. Telefonische biedingen zijn eveneens mogelijk via 06-48082804.

De gehele opbrengst komt ten goede aan Education Centre Wake Up Windhoek (www.wakeupnamibia.org/nl) en Oral Health Project Sierra Leone (www.dhin.nl}, beide ANBI-stichtingen.

Iedereen is zaterdag 12 december welkom bij de kijkexpositie in het Streekmuseum Veldzicht Noordwijk. Voor meer info: wakeupwindhoek@gmail.com of tel. 06-48082804.

Uit de krant