| Foto: PR
| Foto: PR

Plannen voor herbouw Wakersduin krijgen vastere vorm

Algemeen

Het huidige schoolgebouw van Wakersduin komt vanwege de ouderdom ervan in aanmerking voor duurzame renovatie of vervangende nieuwbouw. Het college heeft in het kader van de uitwerking van het Integraal huisvestingsplan onderwijs 2018-2033 een toekomstplan voorbereid.

Daarbij is inmiddels is een vergelijk gemaakt tussen duurzame renovatie of te komen tot vervangende nieuwbouw. Hierbij is volgens het college uitgegaan van een unilocatie voor de beoogde fusieschool WakersduinZeehonk-Wakersduin van 300 leerlingen, inclusief een voorziening voor een eigentijdse kinderopvang.

Omdat de gemeenteraad duurzaamheid hoog in het vaandel voert zijn ook die gemeentelijke duurzaamheidsambities meegenomen in nieuwe plannen.

Het college stelt dat het de voorkeur geniet om het school gebouw te vervangen door volledige nieuwbouw.

Energieneutraal

Er wordt in een komende rondetafelbijeenkomst aan de politiek gevraagd in te stemmen met het verder uitwerken van een bouwplan voor het schoolgebouw Wakersduin. Dit bestaande gebouw komt vanwege de ouderdom zeker in aanmerking voor duurzame renovatie, dan wel vervangende nieuwbouw. Na realisatie ervan moet het gebouw bijna energieneutraal zijn en vooral een passende en huisvesting bieden voor het Christelijk basisonderwijs in de Kern Noordwijk aan Zee.

Nadat de politiek erover met elkaar van gedachten heeft gewisseld zal het de gemeenteraad voorbereidingskrediet van vijftigduizend euro beschikbaar dienen te stellen aan het schoolbestuur Sophia Scholen. Om vervolgens te komen tot een definitief ontwerp voor het gebouw Wakersduin.

Het gevraagde bedrag is al opgenomen in het investeringsplan 2021-2024.

Uit de krant