Logo denoordwijker.nl
Taetske Visser: 'Slecht communiceren zit kennelijk in het DNA van dit college. '
Taetske Visser: 'Slecht communiceren zit kennelijk in het DNA van dit college. ' (Foto: WS)
Politiek

NZlokaal: ‘We doen het beter dan andere gemeenten’

De algemene beschouwingen van 2020 zullen de geschiedenis in gaan als die ten tijde van covid19. Waardoor in Noordwijk het fysiek vergaderen werd vervangen door een digitale sessie. Die mogelijk mede door de technische onvolkomenheden ook nooit de echte sfeer van een politieke confrontatie kende. Daarvoor is de machtsverhouding tussen coalitie en oppositie te groot. 

Deze keer dus ook geen heftige politieke debatten. Niet onverwacht omdat de oppositie nauwelijks creatief weet om te gaan met de politieke verschillen tussen rechts en links.

En zoals gezegd nog nauwelijks goed weet om te gaan met de hen beschikbare communicatiemiddelen voor vergaderen op afstand.

We doen het goed

Lisette van der Vosse van NZLokaal mocht van voorzitter burgemeester Verkleij het spits afbijten. Zij opende direct met de vaststelling dat Noordwijk het financieel beter doet dan menig gemeente in de omgeving.

Zij stelde wel vast dat er nog pittige uitdagingen op de plank liggen, ook financieel. En ook de leefomgeving vraagt veel aandacht door de wensen die er zijn op gebied van woningbouw.

De fractie van PUUR lijkt zich steeds beter thuis te voelen tussen de linkse partijen in de oppositie en in de kritiek op het college. Taetske Visser beperkte zich in haar bijdrage tot vier onderwerpen. Allereerst hekelde zij het gebrek aan echte innovatie. Daarnaast had zij belangrijke tips voor het college betreffende communicatie. Zij stelde vast dat slecht communiceren kennelijk in het DNA van dit college zit. Ze noemde daarbij paardenweitjes en snippergroen. Maar volgens haar zijn er daarnaast nog veel meer voorbeelden; die ze overigens niet met name noemde.

Trimbaan

Peter van Bockhove van Lijst Salman deed een voorstel aan zijn eigen wethouder om de aloude trimbaan in de Noordduinen opnieuw als zodanig in gebruik te nemen. ‘Dit is inmiddels een sociale ontmoetingsplaats geworden waar wandelaars, hondeneigenaren en buitensporters goed bij elkaar kunnen zijn, aldus was de boodschap aan ‘de baas’.

Namens de VVD deed ‘coming man’ Bas Knapp het woord. Hij had slechts milde kritiek op het college en deed nadrukkelijk een oproep om de hondenbelasting op te heffen. Wel uitte hij een lofzang op de manier waarop de nieuwe gemeente Noordwijk door dit college vorm wordt gegeven.

Meer berichten