Logo denoordwijker.nl
Foto:

Eneco Luchterduinen Fonds steunt duurzame ideeën

Een duurzamere kustgemeente; er zijn tal van mogelijkheden, maar vaak ontbreekt het aan de financiering. Het Eneco Luchterduinen Fonds biedt deze duurzame ideeën nu de kans om werkelijkheid te worden. Dien voor 30 november je idee in bij het fonds om in aanmerking te komen voor een bijdrage. Wellicht is volgend jaar deze tijd jouw duurzame idee gerealiseerd. Samen voor duurzaam!

Zonnepanelen op het dak van een verenigingsgebouw, een machine om van oud plastic springtouwen te maken, elektrische vervoersmiddelen met een publiek doel, energiezuinige verlichting in een gebouw, een zeetrekhut in de duinen of middelen ter ondersteuning van educatie over het duinlandschap. Het is een greep uit de initiatieven die de afgelopen jaren met een bijdrage van het Luchterduinen Fonds werkelijkheid werden. Het gaat om initiatieven op het gebied van kustbeleving, duurzame energie of energiebesparing uit de gemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk. Bewoners, organisaties en verenigingen uit deze plaatsen kunnen hun ideeën nu indienen om kans te maken op een financiële bijdrage uit het fonds.

Tot en met 30 november kunnen initiatieven ingestuurd worden. Na de sluitingsdatum maakt de jury, op basis van de fondscriteria, een eerste selectie uit alle ingediende initiatieven. Daarna vindt een publieksjurering plaats, waarbij door de kustbewoners gestemd kan worden op het plan dat hun het meest aanspreekt. In mei 2021 maken we de winnaars bekend en kunnen de initiatieven werkelijkheid worden.

Voorstellen indienen kan tot en met maandag 30 november via info@enecoluchterduinenfonds.nl. De voorwaarden en het inschrijfformulier voor deelname zijn te vinden op de site van het Luchterduinen Fonds.

Meer berichten