Martijn van Trigt breekt uit. | Foto: Johanna Oskam

SJC moet in Longa ’30 zijn meerdere erkennen: 1-2

Algemeen Sport

SJC ontving Longa ’30 die de verre reis vanuit Lichtenvoorde moesten afleggen om op een publiekarm SJC-sportpark op jacht te gaan naar een overwinning. En na ruim 90 minuten voetbal konden zij tevreden huiswaarts. Want in de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd de winst veilig gesteld.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Witlox ontspon zich direct een aardige voetbalwedstrijd die in die periode het aankijken zeker waard was. Fris aanvallend voetbal van beide partijen en met al snel een aantal behoorlijkje mogelijkheden. Eerst kwam al Tamimy goed door maar zijn schot werd nog geblokt. Even later kon een attente keeper Tenhagen Chris Hoogervorst van scoren afhouden. Er volgde een mooie kopkans voor Wesley Haasnoot.
De grootste mogelijkheid deed zich voor in de twaalfde minuut. Maar Thom Berendsen verzuimde om , ook al koppend, Longa’30 op voorsprong te zetten. Intussen was duidelijk geworden dat de club uit Lichtenvoorde over een complete ploeg beschikt die zowel conditioneel als technisch aan alle voorwaarden van een gevaarlijke tegenstander bleek te voldoen.

Na het goede begin nam Longa steeds meer initiatief, posteerde een overmacht op het middenveld en gaf SJC nog nauwelijks kansen om te combineren. De zwartwitten werden dus min of meer gedwongen de lange bal te spelen. Waaruit toch nog wat mogelijkheden ontstonden.

Na bijna twintig minuten leek Longa vanuit goed genomen corner op voorsprong te komen. Maar Stojill kon staande op de doellijn redding brengen. Longa ’30 creëerde dus wat meer mogelijkheden maar het was SJC die de eerste treffer maakte. Een combinatie tussen Timo Ruigrok en Jordy Groot waarbij de laatste een perfecte voorzet gaf; waarna Wesley Haasnoot de 1-0 liet noteren. Bijna was de stand alweer snel gelijk toen te laconiek verdedigen door Jordy Groot door Longa leek te worden afgestraft. Maar de rust brak toch aan met een 1-0 stand.

Rommelig

Na de rust werd het spel er niet fraaier op. Er volgde een periode met zeer rommelig voetbal. Alle spelers kropen bij elkaar op een klein deel van het veld en we zagen veel klutsballen, behoorlijke overtredingen en vooral bij SJC ongecontroleerd uitverdedigen. Scheidsrechter Roy Witlox onderscheidde zich in die periode door tot drie keer toe in de baan van het schot te staan waardoor hij dus een scheidsrechterbal moest geven. Maar daarnaast viel hij vooral op door het afwisselen van pietluttig optreden. Met ook nog gele kaarten voor praten naast het niet waarnemen van grove overtredingen. Zelfs de beheerder van het scorebord ontkwam niet aan zijn kritiek.

Beide ploegen bleken zijn zwakke optreden gewoon voor lief te nemen maar het spel werd er bepaald niet vriendelijker op. Tijdens een stevig duel, waarbij sprake leek van twee hoofden tegen elkaar, was er bovendien sprake van een ongelukkige landing door Timo Ruigrok. Die we even later trekkebenend het veld zagen verlaten. Zijn vervanger was Melvin van Stijn die nu zijn rentree mocht maken na een schorsing te hebben uitgezeten.

Zoals gezegd, het spel werd er in die periode dus niet fraaier op. Het was Longa ’30 die toch de beste kansen wist te scheppen. Uit een van hun gevaarlijke spelhervattingen viel de gelijkmaker: 1-1.

Met nog zo’n tien minuten plus blessure tijd te gaan werd het steeds moeilijker voor SJC. Dat zich wonderlijk genoeg vooral ging richten op het spelen van de lange bal. Waarbij deze keer op keer werd ingeleverd bij Longa. Nadat de officiële speeltijd al lang voorbij was constateerde Witlox een overtreding van Nick Lim even buiten de 16. Ook deze spelhervatting in de allerlaatste minuut leverde een doelpunt en dus de winst voor Longa op: 1-2.

Bij SJC merkte iemand op: ’Voetbal zonder publiek is als een biertje zonder schuimkraag. En aan dit biertje zit voor ons een bittere nasmaak’.

Zondag moet SJC volgens het programma opnieuw een lange reis gaan maken. Dan is RKZVC in Zieuwent de tegenstander. Opnieuw een ploeg die over een geroutineerde selectie beschikt. Aan trainer IJzendoorn de taak, als er geen strenge maatregelen worden afgekondigd, nu het juiste strijdplan te ontwikkelen.