Willemiek van Duijn schiet Fluks naar 5-2.
Willemiek van Duijn schiet Fluks naar 5-2. Foto: Harco Peschier

Fluks herstelt zich met degelijke overwinning tegen Olympia

Algemeen Sport

Na de uitglijder van vorige week was het voor Fluks zaak de draad weer op te pakken. Dit moest gebeuren tegen Olympia uit Spijkenisse; een ploeg met evenveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld dan Fluks. Op voorhand zeker geen makkelijke opgave. De Noordwijkers speelden een degelijke wedstrijd en hielden de punten in eigen huis.

In de stromende regen opende Jan Passchier voor Fluks de score. Olympia haakte aan en kwam zelfs op voorsprong (1-2). Fluks raakte echter niet in paniek, ook niet door het storende werk van Olympia bij het uitverdedigen. De spelers bleven elkaar positief coachen, wat nodig was gezien het vele balverlies door slordige passing in het aanvalsvak. Hierdoor had Fluks moeite om tot goede kansen te komen. De gelijkmaker van Willemiek van Duijn (strafworp) luidde een betere periode in waarin een voorsprong van 3 punten genomen werd (5-2). Fluks bleef hard werken en geduldig zoeken naar de kansen, en leidde bij rust met 7-3.

Joek Kwakernaak deelde een mentale tik uit aan Olympia door uit de eerste aanval na rust direct te scoren. Het ontstane verschil van 5 punten bleek niet meer te overbruggen. Er zat weinig variatie in de aanvallen van Olympia, met de heren die voorin speelden en de lange dames die veel rebounds pakten. Doordat de Fluks heren veel druk gaven kwam Olympia niet tot goede schoten. In het andere vak was Joost Passchier verdedigend sterk in de rebound en hield daarmee de Olympia aanvallen kort. De weersomstandigheden werkten niet mee aan een hoge score en goed spel, en de wedstrijd kabbelde naar het einde. Maurits van der Vos tekende voor de laatste 2 scores, en bracht daarmee de eindstand op 11-6. Fluks boekte hiermee een degelijke overwinning en blijft zo samen met Purmer (dat met 15-20 won van concurrent Stormvogels) de ranglijst aanvoeren.

Dit was de laatste thuiswedstrijd voor Fluks voordat het zaalseizoen begint. Er resteren nog 2 uitduels, te beginnen met de wedstrijd tegen Nikantes (Rotterdam) aankomende zaterdag.